• Home
  • Advies
  • 3 dingen die u nodig heeft om thuis te werken
Overig

3 dingen die u nodig heeft om thuis te werken

Profielfoto Muriël
24 februari 2020 - door Muriël

Of u nu zzp'er bent of in loondienst zit, het is tegenwoordig vrij normaal om zo nu en dan thuis te werken. Iedereen werkt dan op verschillende plekken, sommigen kiezen voor de keukentafel en anderen hebben een kantoortje. Wat uw beroep ook is, het is fijn om de juiste tools en middelen in huis te hebben om thuis te werken. Wat heeft u dan precies nodig? We hebben het voor u op een rijtje gezet.

 

Een goede laptop

Het belangrijkste is uw (werk) laptop. Uw laptop biedt u namelijk de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Hierop staan in de cloud of op een harde schijf alle werkbestanden die u nodig heeft en mogelijk ook een VPN zodat u kunt verbinden met de server van uw werk. Vergeet echter uw voeding niet mee te nemen van kantoor, anders kan de batterij snel op zijn. 

 

Printer voor een klein kantoor

Als u als zzp’er thuiswerkt dan moet u regelmatig documenten printen. Dingen als jaarverslagen, agenda’s, planningen of eventuele offertes. Er zijn een aantal compacte printers ontworpen voor de zakelijke markt. Een all-in-one printer is dan een goede optie. Deze printers kunnen ook kopiëren, scannen en faxen. Op deze manier heeft u maar een apparaat nodig voor al uw werkzaamheden. Afhankelijk van uw werkzaamheden heeft u een inkjetprinter met cartridges nodig of een laserprinter met toners

Wanneer u veel afbeeldingen print, is de kwaliteit van de afdruk van een inkjetprinter beter. 

Moet u vooral snel, veel documenten printen? Dan is de laserprinter meer geschikt voor u.

 

Telefoon

Het is bijna niet meer weg te denken en iedereen heeft er een. Maar een telefoon is essentieel als u thuiswerkt. Hierdoor bent u direct bereikbaar voor uw klanten of werkgever. Of u nu een telefoon heeft van de zaak of uw prive telefoon gebruikt voor uw werk, bereikbaarheid is belangrijk.

 

Pas wel op

Een van de grootste valkuilen van het thuiswerken is echter wel dat u snel afgeleid raakt door eventuele randzaken. Dingen als huishoudelijke klusjes, even een belletje of een partner. Zorg dat u uw tijd goed managed, doelen stelt en de taken ook echt af werkt. Zo komt u niet met een achterstand terug op uw werk.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Lees dan onze andere adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!