Overig

5 grootste ergernissen op het werk

Profielfoto Muriël
29 april 2021 - door Muriël

Wanneer u werkt met collega's zijn er altijd wel trekjes of eigenschappen waar u zich aan irriteert. Dat is op zichzelf niet zo gek. Één derde van de tijd die u gemiddeld wakker bent per week, spendeert u met collega’s. Kleine ergernissen zijn dus bijna onvermijdelijk. Er zijn de laatste jaren verschillende onderzoeken gedaan en de grootste ergernissen op de werkvloer hebben we voor u op een rijtje gezet.

1. Slechte communicatie

Met stip op nummer 1 staat slechte communicatie. Dit kan komen vanuit het management, wanneer beslissingen niet gecommuniceerd worden. Dit veroorzaakt onrust en daardoor irritaties. Onder dit kopje valt ook het niet nakomen van gemaakte afspraken van collega's. Wanneer bijvoorbeeld een deadline niet wordt gehaald en hierover geen communicatie plaatsvindt.

2. Een rommelige werkruimte

Het is een ergernis bij veel mensen, een rommelige werkruimte. Hierbij kunt u denken aan bureau’s die niet opgeruimd worden, maar ook uitgeprinte documenten die in de printer blijven liggen.

3. Vergaderingen zonder eind

Inefficiënte vergaderingen zijn een groot punt van irritatie. Dit zijn vergaderingen die eindeloos duren of waar onderwerpen worden besproken die niet voor iedereen van toepassing zijn. Het kost niet alleen veel energie, maar daarnaast is een lange vergadering niet altijd effectiever.

4. Collega’s die luidruchtig werken

Het is natuurlijk heel gezellig, de kerstsfeer die langzaam weer overal komt. Daarbij komen ook de kerstliedjes weer op de radio. Het wordt door veel mensen vervelend gevonden als collega’s de liedjes meezingen. Maar ook het luid hoesten, schrapen van de keel of hard typen op een toetsenbord wordt als irritant ervaren.

5. Eindeloos CC’en

Het is natuurlijk fijn als u op de hoogte wordt gehouden van ontwikkelingen en ideeën van collega's, maar wanneer u in elke mail betrokken wordt, kan dit leiden tot ergernissen. Zeker wanneer de mails een soort brainstorm zijn en u er in deze voorfase nog niks mee te maken hebt.

Overige ergernissen

Dit zijn overigens nog niet alle punten van irritatie. Andere ergernissen op het werk die naar boven kwamen zijn: slechte koffie, klagen zonder actie te ondernemen, slecht internet, printpapier niet bijvullen en roddelende collega’s. 
Zoals u hierboven kunt zien, hebben veel irritaties te maken met collega’s. Gelukkig kunt u een groot deel hiervan onderling oplossen. U kunt er zelf in ieder geval voor zorgen dat u werkplekken netjes achterlaat. Laat dus geen afdrukken in de printer liggen en zorg dat er altijd voldoende papier in de papierlade zit.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk hier de overige adviespagina's