• Home
 • Cartridges recyclen voor een beter milieu

Cartridges recyclen voor een beter milieu

Bij PrintAbout is het vanaf nu ook mogelijk om bepaalde lege cartridges te recyclen. Door uw lege cartridges in te leveren draagt u bij aan een beter milieu. En dat niet alleen, wilt u uw lege cartridges inleveren? Dan zijn ze ook nog eens geld waard! Lees hieronder verder over de werking.

Lege cartridges inleveren

Dat het recyclen van producten goed is voor het milieu, is algemeen bekend. Door het hergebruiken van producten of onderdelen van producten, hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt. Dit is ook het geval bij cartridges. 

Waarom zou u lege cartridges inleveren?

Wanneer de cartridges in uw printer leeg zijn, kunt u ze niet meer gebruiken om te printen. Dit betekent echter niet dat deze cartridges niet meer te gebruiken zijn. 

Als u uw lege cartridges inlevert, kunnen ze opnieuw gevuld worden voor hergebruik. Hierdoor hoeven er geen nieuwe cartridges geproduceerd te worden. Dat scheelt tijd voor zowel u als de fabrikant. Door uw lege cartridges in te leveren, kunnen we voorkomen dat uw cartridge niet meer leverbaar is. Daarnaast draagt u ook bij aan het milieu, er hoeven namelijk geen nieuwe cartridges geproduceerd te worden.

Hoe werkt het?

Wanneer u een bestelling plaatst bij ons voor nieuwe cartridges, ontvangt u ook een recycle-envelop om uw lege cartridges in op te sturen. Het gaat hierbij om cartridge modellen van Canon en HP. Op de envelop staan 2 keuzes:

 • PrintAbout mag mijn vergoeding verdelen
  U hoeft uw lege cartridges niet aan te melden of een recycle-nummer in te vullen. Stop uw lege cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis naar ons toe. PrintAbout zorgt er voor dat uw lege cartridges worden gerecycled en dat uw vergoeding bij de goede doelen terecht komt.
   
 • Kies zelf wat u met de vergoeding wilt doen
  U kunt zelf kiezen waar het bedrag naar toe gaat. Ook hier heeft u de optie om te kiezen voor een goed doel naar keuze of u kunt de vergoeding gebruiken als korting op uw volgende aankoop.

  1. Klik hier om een recycle-opdracht aan te maken;
  2. Selecteer de cartridges die u wilt recyclen. Indien uw cartridges er niet bij staan, kunnen wij deze helaas niet recyclen;
  3. Klik op opslaan en noteer uw recycle-nummer op de recycle-envelop onder het kopje "Uw recyclenummer";
  4. Stop uw lege aangemelde cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis op;
  5. Binnen 2 weken ontvangt u een e-mail met de status van uw recycle-opdracht;
  6. Nu kunt u de vergoeding doneren of gebruiken als korting bij uw volgende bestelling.

Wat gebeurd er na het opsturen van de recycle-envelop?

Na het versturen van de recycle-envelop, komt het aan bij de recyclaar. Zij verwijderen het verpakkingsmateriaal en sorteren de cartridges. De lege cartridges worden vervolgens individueel verpakt en naar de productie gestuurd. Hier worden de lege cartridges nog een keer geïnspecteerd en gaan ze door een elektronische controle. Hier wordt bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Waardoor de cartridges hergebruikt kunnen worden.

Vervolgens krijgen wij hier bericht van en keren wij de vergoeding uit.

Wat moet u nog doen na het versturen van de recycle-envelop?

U ontvangt binnen 2 weken een e-mail van ons, met de status van de ingeleverde cartridges. Hierin staat uw vergoeding en hoe u deze vergoeding kunt gebruiken.

Bij PrintAbout kunt u kiezen uit 2 opties om uw recyclevergoeding te besteden. U kunt de vergoeding doneren aan een goed doel (de goede doelen waar u uit kunt kiezen, vindt u hieronder) of gebruiken bij uw volgende aankoop bij PrintAbout!

De goede doelen

De goede doelen waar PrintAbout aan doneert zijn:

 • KWF Kankerbestrijding
 • Ronald McDonald kinderfonds
 • Alzheimer Nederland

We accepteren geen huismerk cartridges van andere bedrijven. Heeft u originele cartridges gekocht bij een ander bedrijf, dan accepteren we deze wel.

Volg de stappen op het recycle zakje en draag bij aan een betere wereld!