Accessoires

Verschillen labels: etiketten en tapes

Profielfoto Muriël20 augustus 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Sta je op het punt een nieuwe labelprinter aan te schaffen? Dan heb je hierbij ook accessoires nodig. Wanneer je op zoek gaat naar labels, kom je verschillende benamingen en namen tegen. Benamingen als labels, etiketten en tapes je komt ze allemaal tegen. Je wilt natuurlijk wel de juiste producten kopen, passend bij jouw printer. Daarom leggen we je graag uit wat de verschillen zijn tussen de benamingen labels, etiketten en tapes. Het is ook zeker goed om voor ogen te houden wat je precies kunt met labels, tapes en etiketten. Want een labelprinter is goed te gebruiken in zowel een groot als klein kantoor. Hoe vraag je af? Dat lees je hieronder.

INHOUDSOPGAVE

Wat zijn labels?

Labels zijn eigenlijk een verzamelnaam van tapes en etiketten. Labels worden op verschillende manieren gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld labels voor aan een koffer. 

Wat zijn etiketten?

Etiketten zijn dus een type labels. Etiketten zijn vaak een soort stickers die je ergens op kunt plakken. Deze stickers komen van een rol. Nu vraag je misschien af waar je etiketten voor zou kunnen gebruiken. Dat is heel eenvoudig etiketten zijn in je kantoor handig om bijvoorbeeld kasten te ordenen. Je kunt etiketten printen om op doosjes, planken of kasten te plakken, dit alles natuurlijk afhankelijk van de grootte van de plank. Zo kun je door etiketten in een oogopslag zien wat er in verpakt zit. Dit structureert dus jouw bedrijfsprocessen.

Een ander voorbeeld van etiketten zijn de stickers op de tandarts afsprakenkaart, etiketten zitten ook op producten en zijn bijvoorbeeld ook de stickers op een pakket wat je gaat versturen. Een retourlabel bijvoorbeeld.

Wil je etiketten kopen? Bekijk dan ons uitgebreid aanbod. Je kan gebruik maken van verschillende filters om het juiste product te vinden.

etiketten

Wat zijn tapes?

Tapes komen ook van een rol, dit heeft ook een plakzijde maar is eerder een sticker aan een stuk door. Tapes worden bijvoorbeeld ook gebruikt om kabels van elkaar te onderscheiden. Vaak zijn tapes wat kleiner dan etiketten.

Ben je op zoek naar labels voor jouw labelprinter?

Bekijk onze etiketten en tapes en vind de beste voor jouw labelprinter.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste labels of etiketten voor jouw labelprinter? Wij hebben namelijk een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de labels. Met slecht enkele stappen weet je welke je nodig hebt.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk