Accessoires

Verschillen labels: etiketten en tapes

Profielfoto Muriël
20 augustus 2020 - door Muriël

Staat u op het punt een nieuwe labelprinter aan te schaffen? Dan heeft u hierbij ook accessoires nodig. Wanneer u op zoek gaat naar labels, komt u verschillende benamingen en namen tegen. Benamingen als labels, etiketten en tapes u komt ze allemaal tegen. U wilt natuurlijk wel de juiste producten kopen, passend bij uw printer. Daarom leggen we u graag uit wat de verschillen zijn tussen de benamingen labels, etiketten en tapes. Het is ook zeker goed om voor ogen te houden wat u precies kunt met labels, tapes en etiketten. Want een labelprinter is goed te gebruiken in elk kantoor. Hoe vraagt u zich af? Dat leest u hieronder.

Wat zijn labels?

Labels zijn eigenlijk een verzamelnaam van tapes en etiketten. Labels worden op verschillende manieren gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld labels voor aan een koffer. 

Wat zijn etiketten?

Etiketten zijn dus een type labels. Etiketten zijn vaak een soort stickers die u ergens op kunt plakken. Deze stickers komen van een rol. Nu vraagt u zich misschien af waar u etiketten voor zou kunnen gebruiken. Dat is heel eenvoudig etiketten zijn in u kantoor handig om bijvoorbeeld kasten te ordenen. U kunt etiketten printen om op doosjes, planken of kasten te plakken, dit alles natuurlijk afhankelijk van de grootte van de plank. Zo kunt u door etiketten in een oogopslag zien wat er in verpakt zit. Dit structureert dus uw bedrijfsprocessen.

Een ander voorbeeld van etiketten zijn de stickers op de tandarts afsprakenkaart, etiketten zitten ook op producten en zijn bijvoorbeeld ook de stickers op een pakket wat u gaat versturen. Een retourlabel bijvoorbeeld.

Wat zijn tapes?

Tapes komen ook van een rol, dit heeft ook een plakzijde maar is eerder een sticker aan een stuk door. Tapes worden bijvoorbeeld ook gebruikt om kabels van elkaar te onderscheiden. Vaak zijn tapes wat kleiner dan etiketten.

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!