Klantenservice - Retourneren

Retourvoorwaarden

Voor particuliere aankopen geldt:

U heeft het recht om binnen 30 dagen, zonder opgaaf van redenen, de overeenkomst te herroepen. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag nadat alle producten van uw bestelling door u of door een door u aangewezen derde zijn ontvangen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen kunt u gebruik maken van onderstaand modelformulier, maar u bent hiertoe niet verplicht.
Nadat u heeft aangegeven dat u van de aankoop af wil zien, heeft u nogmaals 14 dagen om de producten terug te sturen. De producten kunt u op eigen kosten retourneren aan PrintAbout.
Bij herroeping ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. "U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

Inktjet- en Lasercartridges
Bestelde inktjet- en lasercartridges kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 30 dagen na ontvangst gemeld is. Om een inktjet- of lasercartridge te kunnen beoordelen is het niet nodig om deze te installeren in de printer. Doet u dit wel dan kunnen wij deze niet meer verkopen. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij het terugsturen van de cartridges dat de producten ongebruikt zijn. Indien de verpakking geopend is zal dit een aanzienlijke waardevermindering ten gevolge hebben.

Inktjet- en Laserprinters
Bestelde inktjet- en laserprinters kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 30 dagen na ontvangst gemeld is. Na herroeping heeft u 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

Let op:
Wanneer slechts de verpakking geopend is en u de printer bekeken heeft, zoals ook in de winkel mogelijk is, zal er geen waardevermindering optreden.

Als de doos reeds geopend is en de printer in gebruik is genomen, kunt u deze wel retourneren, maar zal de printer niet voor het volledige aankoopbedrag aan u gecrediteerd worden.

Indien u de printer uitgepakt heeft en hierbij de beveiligingen en/of beschermfolie verwijderd heeft, zal er een waardevermindering optreden. De waardevermindering zal groter worden waarna de cartridges geplaatst zijn en er zelfs mee geprint is.

Zodra de printer door ons retour is ontvangen wordt hij gecontroleerd en aan de hand daarvan wordt bepaald voor welk bedrag de printer gecrediteerd wordt.

Retouraanvraag

Na ontvangst van uw bestelling kunt u binnen een termijn van 30 dagen uw bestelling zonder opgaaf van redenen aan ons retourneren.

Klik hier om direct naar het retouraanvraag formulier te gaan.

Product defect

Wanneer u direct bij ontvangst van het product constateert dat dit defect is, staat onze klantenservice voor u klaar om te helpen.

Inktjet + Laser cartridges
Defect:
Voordat u contact opneemt met onze klantenservice, verzoeken wij u vriendelijk te controleren of de beveiliging (stripje/lipje) is verwijderd van de cartridge. Als alle beveiliging verwijderd is en de cartridge wordt nog steeds niet herkend, dan kunnen wij u adviseren de printer te resetten (zie hiervoor de handleiding van uw printer).

Kwaliteitsproblemen:
Als de cartridge geen goede kwaliteit afdrukken geeft raden wij u aan de printer te reinigen (inktmachine) of te kalibreren (lasermachine). Mocht dit het probleem niet verhelpen, ontvangen wij graag een voorbeeld van de kwaliteit en een statuspagina (inhoud van de cartridge) via onderstaand formulier.

Inktjet + Laser printers
Defect:
Vervelend om te vernemen dat de printer niet direct werkt. Wanneer u problemen ondervindt tijdens het installeren van een nieuwe printer raden wij u eerst aan contact op te nemen met de fabrikant. Deze kan u in veel gevallen door het installatieproces heen leiden.

Wanneer uw product eerst naar behoren gewerkt heeft en u ineens problemen ondervindt, willen wij u vragen telefonisch of via onderstaand formulier contact op te nemen.

Ga naar het retourformulier

Transportschade

Indien uw bestelling tijdens het transport schade heeft opgelopen, kunt u uiteraard het pakket weigeren. Het pakket zal dan retour worden gestuurd naar PrintAbout. Tevens verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen en een melding te maken van de schade.

Als het pakket is aangenomen, dan willen wij u vragen foto’s te maken van de verpakking en eventueel van het product.

Ga naar het retourformulier