Klantenservice - Retourneren

Retourvoorwaarden

​​Je hebt het recht om binnen 30 dagen jouw producten te retourneren. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag nadat je alle producten van jouw bestelling hebt ontvangen. Om jouw producten te kunnen retourneren, moet je gebruikmaken van ons retourformulier. Je hebt nogmaals 14 dagen om de producten te retourneren, na het invullen van het retourformulier.
Je retourneert de (producten uit de) bestelling op eigen kosten.

PrintAbout N.V.
Grote Esch 600
2841 MJ Moordrecht
Nederland

Nadat je jouw retour hebt aangemeld, gaan wij op zoek naar een passende oplossing voor jouw probleem. Bij een herroeping ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Voor deze terugbetaling worden er geen kosten in rekening gebracht.

Inktjet cartridges
Bestelde inktjet cartridges kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 3 maanden na ontvangst gemeld is. Om een inktjet cartridge te kunnen beoordelen is het niet nodig om deze te installeren in de printer. Doe je dit wel? Dan kunnen wij deze niet meer verkopen. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij het terugsturen van de cartridges dat de producten ongebruikt zijn. Indien de verpakking geopend is zal dit een aanzienlijke waardevermindering ten gevolge hebben (wat kan oplopen tot 100%)

Lasercartridges
Bestelde lasercartridges kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 6 maanden na ontvangst gemeld is. Om een lasercartridge te kunnen beoordelen is het niet nodig om deze te installeren in de printer. Doe je dit wel? Dan kunnen wij deze niet meer verkopen. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij het terugsturen van de cartridges dat de producten ongebruikt zijn. Indien de verpakking geopend is zal dit een aanzienlijke waardevermindering ten gevolge hebben (wat kan oplopen tot 100%)

Inktjet- en laserprinters
Bestelde inktjet- en laserprinters kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 30 dagen na ontvangst gemeld is. Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

Overige artikelen
Bestelde artikelen kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 30 dagen na ontvangst gemeld is. Om deze artikelen te kunnen beoordelen is het niet nodig om de verpakking te openen. Doe je dit wel? Dan kunnen wij deze niet meer verkopen. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij het terugsturen van de cartridges dat de producten ongebruikt zijn. Indien de verpakking geopend is zal dit een aanzienlijke waardevermindering ten gevolge hebben (wat kan oplopen tot 100%)


Let op:
Wanneer slechts de verpakking geopend is en je de printer bekeken hebt, zoals ook in de winkel mogelijk is, zal er geen waardevermindering optreden. Als de doos reeds geopend is en de printer in gebruik is genomen, kun je deze wel retourneren, maar zal de printer niet voor het volledige aankoopbedrag aan jou gecrediteerd worden. Indien je de printer uitgepakt hebt en hierbij de beveiligingen en/of beschermfolie verwijderd hebt, zal er een waardevermindering optreden. De waardevermindering zal groter worden waarna de cartridges geplaatst zijn en er zelfs mee geprint is. Zodra de printer door ons retour is ontvangen wordt hij gecontroleerd en aan de hand daarvan wordt bepaald voor welk bedrag de printer gecrediteerd wordt.

Retouraanvraag

Wil je een product retourneren? Dan vragen we je om het retourformulier in te vullen.
Deze vind je ook terug in jouw PrintAbout-account, onder het kopje ‘retourneren’.

Je vult eerst het ordernummer in van de bestelling waarvan je de producten wilt retourneren met het bijbehorende e-mailadres.
Vervolgens doorloop je de stappen.
Heb je een voordeelbundel aangeschaft? Dan kun je ook één product uit deze bundel retourneren.
Na het doorlopen van de stappen, is jouw retour aangemeld. Hierna ontvang je zo snel mogelijk een reactie per e-mail.
Klik hier om direct naar het retouraanvraagformulier te gaan.

Product defect

Is jouw product defect? Dan vragen we om het retouraanvraagformulier in te vullen. Hierin moet je een foto sturen van de defecte producten, onderdelen of de foutcodes die je krijgt. Deze foto kun je in het formulier uploaden, de volgende bestandsformaten ondersteunen we: .jpg, .png of .pdf.

Let op! Bij een defecte printer moet je nog een extra formulier invullen. Deze vind je ook in de retouraanvraag bij de desbetreffende printer.

Transportschade

Indien jouw bestelling tijdens het transport schade heeft opgelopen, kun je uiteraard het pakket weigeren. Het pakket zal dan retour worden gestuurd naar PrintAbout. Tevens verzoeken wij je vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen en een melding te maken van de schade.

Heb je het pakket aangenomen en daarbij pas de schade aan jouw producten ontdekt? Dan vragen we om in het retourformulier foto’s bij te voegen van de verpakking en het product. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op via de e-mail.