Klantenservice - Retourneren

Retourvoorwaarden

Je hebt het recht om binnen 30 dagen, zonder opgaaf van redenen, de overeenkomst te herroepen. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag nadat alle producten van jouw bestelling door jou of door een door jouw aangewezen derde zijn ontvangen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen kun je gebruik maken van dit modelformulier, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Nadat je hebt aangegeven dat je van de aankoop af wilt zien, heb je nogmaals 14 dagen om de producten terug te sturen. De producten kun je op eigen kosten retourneren aan PrintAbout.

Om een product retour te sturen, moet deze worden aangemeld via ons retourformulier. Na aanmelding kunnen de product(en) gestuurd worden naar:

PrintAbout N.V.
Grote Esch 600
2841 MJ Moordrecht
Nederland

Bij herroeping ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. "Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

Inktjet- en lasercartridges
Bestelde inktjet- en lasercartridges kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 30 dagen na ontvangst gemeld is. Om een inktjet- of lasercartridge te kunnen beoordelen is het niet nodig om deze te installeren in de printer. Doe je dit wel? Dan kunnen wij deze niet meer verkopen. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij het terugsturen van de cartridges dat de producten ongebruikt zijn. Indien de verpakking geopend is zal dit een aanzienlijke waardevermindering ten gevolge hebben.

Inktjet- en laserprinters
Bestelde inktjet- en laserprinters kunnen altijd retour worden gestuurd als dit binnen 30 dagen na ontvangst gemeld is. Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

Let op:
Wanneer slechts de verpakking geopend is en je de printer bekeken hebt, zoals ook in de winkel mogelijk is, zal er geen waardevermindering optreden. Als de doos reeds geopend is en de printer in gebruik is genomen, kun je deze wel retourneren, maar zal de printer niet voor het volledige aankoopbedrag aan jou gecrediteerd worden. Indien je de printer uitgepakt hebt en hierbij de beveiligingen en/of beschermfolie verwijderd hebt, zal er een waardevermindering optreden. De waardevermindering zal groter worden waarna de cartridges geplaatst zijn en er zelfs mee geprint is. Zodra de printer door ons retour is ontvangen wordt hij gecontroleerd en aan de hand daarvan wordt bepaald voor welk bedrag de printer gecrediteerd wordt.

Retouraanvraag

Na ontvangst van je bestelling kun je deze binnen een termijn van 30 dagen ongeopend en zonder opgaaf van redenen aan ons retourneren.

Klik hier om direct naar het retouraanvraag formulier te gaan.

Product defect

Wanneer je direct bij ontvangst van het product constateert dat dit defect is, staat onze klantenservice voor je klaar om je te helpen.

Inktjet- en lasercartridges:
Defect:
Voordat je contact opneemt met onze klantenservice, verzoeken wij je vriendelijk te controleren of de beveiliging (stripje/lipje) is verwijderd van de cartridge. Als alle beveiliging verwijderd is en de cartridge wordt nog steeds niet herkend, dan kunnen wij je adviseren de printer te resetten (zie hiervoor de handleiding van uw printer).

Kwaliteitsproblemen:
Als de cartridge geen goede kwaliteit afdrukken geeft raden wij je aan de printer te reinigen (inktmachine) of te kalibreren (lasermachine). Mocht dit het probleem niet verhelpen, ontvangen wij graag een voorbeeld van de kwaliteit en een statuspagina (inhoud van de cartridge) via onderstaand formulier. We willen je vragen om foto van de slechte kwaliteit afdruk mee te sturen!

Inktjet- en laserprinters:
Defect:
Vervelend om te vernemen dat de printer niet direct werkt. Wanneer je problemen ondervindt tijdens het installeren van een nieuwe printer raden wij je eerst aan contact op te nemen met de fabrikant. Deze kan jou in veel gevallen door het installatieproces heen leiden.

Wanneer jouw product eerst naar behoren gewerkt heeft en je nu ineens problemen ondervindt, willen wij je vragen telefonisch of via onderstaand formulier contact op te nemen.

Ga naar het retourformulier

Transportschade

Indien jouw bestelling tijdens het transport schade heeft opgelopen, kun je uiteraard het pakket weigeren. Het pakket zal dan retour worden gestuurd naar PrintAbout. Tevens verzoeken wij je vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen en een melding te maken van de schade.
We kijken graag met je mee naar een passende oplossing. Om je direct van dienst te kunnen zijn, verzoeken we je om hier melding van te maken.
Als het pakket is aangenomen, dan willen wij je vragen foto’s te maken van de verpakking en eventueel van het product.

Ga naar het retour- en defectformulier