Accessoires

Welk papier past in jouw printer

Profielfoto Muriël11 juni 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wanneer je een printer thuis hebt of je hebt net een nieuwe printer aangeschaft, dan heb je papier nodig voor jouw printer. Papier is er in veel soorten en maten. En niet elk soort papier past in elke printer. Daarom lichten we hieronder verschillende soorten printers uit met daarbij het printerpapier wat hierbij past of geschikt is.

INHOUDSOPGAVE

Weet je welk papier geschikt is voor jouw printer?

Bekijk dan ons assortiment papier en vind het geschikte papier voor jouw printer. Wil je besparen op papier? Bekijk dan ook ons huismerkpapier van PrintAbout. Dezelfde kwaliteit maar dan goedkoper.

Inkjetprinter

Inkjetprinters zijn de meest voorkomende printers in gewone huishoudens. In deze printers gaan cartridges en zijn niet duur om aan te schaffen. Wanneer je niet heel vaak print, is dit de voordeligste printer.

In alle inkjetprinters past A4 papier. Deze printers kunnen in principe alle papierdikten aan. Daarnaast kunnen een aantal inkjetprinters afdrukken maken in A3 formaat. Als dit het geval is, kun je dit vinden in de handleiding van de printer. Ook kan je in de filtermogelijkheden op de website van PrintAbout filteren op A3 papier. Zo zie je direct welke printers groter dan A4 printen. Daarnaast kun je fotopapier van het printermerk in jouw inkjetprinter doen.

Laserprinter of LED printer

Laserprinters zijn de meest voorkomende printers in kantoren. In deze printers gaan toners en zijn het meest voordelig in het gebruik, wanneer je veel print. 

In alle laserprinters past A4 papier. Deze printers kunnen in principe alle papierdikten aan. Daarnaast kunnen een aantal inkjetprinters afdrukken maken in A3 formaat. Als dit het geval is, kun je dit vinden in de handleiding van jouw laserprinter. Laserprinters en LED printers zijn over het algemeen niet geschikt voor het afdrukken van foto’s. De afdruktechnologie maakt dat de foto’s er minder uitkomen. 

Fotoprinters

Dit zijn printers die specifiek geschikt zijn voor het afdrukken van foto’s. De fotoprinter technologie is zo dat jouw foto’s er in haarscherpe kwaliteit uitkomt.  Je kunt hierbij kiezen voor verschillende soorten fotopapier. Zoals: Glossy of glanzend. Bij PrintAbout hebben we ook ZINK fotopapier. Dit fotopapier is vooral geschikt voor de HP Sprocket fotoprinter. Dit is een pocket fotoprinter waarmee je eenvoudig, draadloos foto’s kunt printen. Daarnaast kun je de HP Sprocket meenemen in jouw broekzak. Dat kan met veel andere fotoprinters niet. Het ZINK fotopapier is dus alleen geschikt voor een HP Sprocket fotoprinter.

Voor alle soorten papier, fotopapier maar ook stickervellen kun je kijken op onze website.

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Lees dan ook andere artikelen. Heb je persoonlijk advies nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag met alles voor jouw printer.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk