Accessoires

Welk papier past in uw printer

Profielfoto Muriël
11 juni 2020 - door Muriël

Wanneer u een printer thuis heeft of u heeft net een nieuwe printer aangeschaft, dan heeft u papier nodig voor uw printer. Papier is er in veel soorten en maten. En niet elk soort papier past in elke printer. Daarom lichten we hieronder verschillende soorten printers uit met daarbij het printerpapier wat hierbij past of geschikt is.

Inkjetprinter

Inkjetprinters zijn de meest voorkomende printers in gewone huishoudens. In deze printers gaan cartridges en zijn niet duur om aan te schaffen. Wanneer u niet heel vaak print, is dit de voordeligste printer.

In alle inkjetprinters past A4 papier. Deze printers kunnen in principe alle papierdikten aan. Daarnaast kunnen een aantal inkjetprinters afdrukken maken in A3 formaat. Als dit het geval is, kunt u dit vinden in uw handleiding van uw printer. Daarnaast kunt u fotopapier van uw printermerk in uw inkjetprinter doen.

Laserprinter of LED printer

Laserprinters zijn de meest voorkomende printers in kantoren. In deze printers gaan toners en zijn het meest voordelig in het gebruik, wanneer u veel print. 

In alle laserprinters past A4 papier. Deze printers kunnen in principe alle papierdikten aan. Daarnaast kunnen een aantal inkjetprinters afdrukken maken in A3 formaat. Als dit het geval is, kunt u dit vinden in uw handleiding van uw laserprinter. Laserprinters en LED printers zijn over het algemeen niet geschikt voor het afdrukken van foto’s. De afdruktechnologie maakt dat uw foto’s er minder uitkomen. 

Fotoprinters

Dit zijn printers die specifiek geschikt zijn voor het afdrukken van foto’s. De fotoprinter technologie is zo dat uw foto’s er in haarscherpe kwaliteit uitkomt. U kunt hierbij kiezen voor verschillende soorten fotopapier. Zoals: Glossy of glanzend. Bij PrintAbout hebben we ook ZINK fotopapier. Dit fotopapier is vooral geschikt voor uw HP Sprocket fotoprinter. Dit is een pocket fotoprinter waarmee u eenvoudig, draadloos foto’s kunt printen. Daarnaast kunt u de HP Sprocket meenemen in uw broekzak. Dat kan met veel andere fotoprinters niet. Het ZINK fotopapier is dus alleen geschikt voor een HP Sprocket fotoprinter.

Voor alle soorten papier, fotopapier maar ook stickervellen kunt u kijken op onze website.

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!