Klantenservice - Recycle programma

Lege cartridges inleveren

Hoe lever ik mijn lege cartridges in?
Wanneer u een bestelling plaatst bij ons voor nieuwe cartridges, ontvangt u ook een de recycle-envelop om uw lege cartridges in op te sturen. Op de envelop staan 2 keuzes: 
  • PrintAbout mag mijn vergoeding verdelen
U hoeft uw lege cartridges niet aan te melden of een recycle-nummer in te vullen. Stop uw lege cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis naar ons toe. PrintAbout zorgt er voor dat uw lege cartridges worden gerecycled en dat uw vergoeding bij de goede doelen terecht komt.
 
  • Kies zelf wat u met de vergoeding wilt doen
U kunt zelf kiezen waar het bedrag naar toe gaat. Ook hier heeft u de optie om te kiezen voor een goed doel naar keuze of u kunt de vergoeding gebruiken als korting op uw volgende aankoop.
  1. Klik hier om een recycle-opdracht aan te maken;
  2. Selecteer de cartridges die u wilt recyclen. Indien uw cartridges er niet bij staan, kunnen wij deze helaas niet recyclen;
  3. Klik op opslaan en noteer uw recycle-nummer op de recycle-envelop;
  4. Stop uw lege aangemelde cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis op;
  5. Binnen 2 weken ontvangt u een e-mail met de status van uw recycle opdracht;
  6. Nu kunt u de vergoeding doneren of gebruiken als korting bij uw volgende bestelling.

Wat gebeurt er met de lege cartridges?
Wanneer u de lege cartridges ingeleverd en verzonden heeft, komt het aan bij de recyclaar. Zij verwijderen het verpakkingsmateriaal, sorteren de cartridges. De lege cartridges worden vervolgens individueel verpakt en naar de productie gestuurd. Hier worden de lege cartridges nog een keer geïnspecteerd en gaan ze door een elektronische controle. Hier wordt bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Waardoor de cartridges hergebruikt kunnen worden.

Waarom lege cartridges inleveren?
Door uw lege cartridge te laten recyclen helpt u niet alleen het milieu, u krijgt er dus ook een leuke vergoeding voor terug. Deze kunt u zelf besteden of doneren aan een goed doel!

Huismerk en originele cartridges
We accepteren alleen het PrintAbout huismerk, huismerken van andere bedrijven kunt u niet bij ons recyclen. Heeft u originele cartridges bij een ander bedrijf gekocht? En wilt u deze lege cartridges inleveren? Origineel accepteren we te allen tijde.

Uw voordeel

Uw voordeel als u lege cartridges inlevert
Wanneer u lege cartridges inlevert, helpt u dus mee aan een schonere wereld. Maar dat niet alleen. U haalt er ook een stukje voordeel uit. Bij PrintAbout krijgt u er een leuke vergoeding voor terug.

U heeft 2 keuzes:
 
  1. U kunt het geld doneren aan een goed doel (Alzheimer Nederland, Ronald McDonald kinderfonds of KWF Kankerbestrijding)
  2. U kunt ook de vergoeding gebruiken als korting bij uw volgende bestelling.

Wilt u meer weten? U kunt hier meer lezen over het recyclen.

Lege toners inleveren

Worden ook toners geaccepteerd?
Momenteel kunt u nog geen toners inleveren bij PrintAbout. Echter zijn we wel de mogelijkheden hiervoor aan het bekijken. 

Geen zakje ontvangen?

Ik heb geen recycle-envelop ontvangen bij mijn bestelling
Momenteel ontvangt u nog niet bij elke bestelling een recycle-envelop, alleen bij de bestellingen waarvan de cartridges gerecycled kunnen worden.

Heeft u nog cartridges die gerecycled kunnen worden? Dan kunt u deze in een eigen envelop naar ons toesturen. Vergeet niet eerst om hier een recycle-opdracht aan te maken en het recyclenummer op uw eigen envelop te schrijven.

Stuur uw lege cartridges naar:
PrintAbout N.V.
Antwoordnummer 10565
4870 WB Etten-Leur
Nederland

Mijn cartridge staat niet in de lijst

De cartridge die ik wil inleveren, staat niet in de lijst
Wat fijn dat u uw lege cartridges in wilt leveren! Momenteel is het zo dat we nog niet alle typen cartridges kunnen recyclen. Op dit moment kunt u lege cartridges inleveren van Canon en HP. Indien uw cartridges dus niet in de lijst op de website staan, kunnen wij deze helaas (nog niet) recyclen.

We accepteren geen huismerk cartridges van andere bedrijven. Heeft u originele cartridges gekocht bij een ander bedrijf, dan accepteren we deze wel.