Printers

Beste inkttank printer 2024

tyra30 januari 2024 - door TyraLaatst gewijzigd op 14 februari 2024

Bij PrintAbout zetten we jaarlijks de onderzoeksresultaten van de Consumentenbond op een rij om jou te informeren over de beste inkttank printers van het jaar. In dit artikel lichten we niet alleen de beste inkttank printer uit, maar ook de top 3 best verkochte modellen van 2024 bij PrintAbout. Of je nu op zoek bent naar een printer voor thuisgebruik of voor professioneel gebruik, wij helpen je graag bij het vinden van de juiste printer.

Hoe werkt de beste inkttank printer test?

Om tot een objectief oordeel te komen, kijken we naar verschillende tests, waaronder die van de Consumentenbond. Zij testen printers op verschillende aspecten zoals printkwaliteit, snelheid, gebruiksgemak en verbindingsmogelijkheden. Elk jaar worden nieuwe modellen getest met behulp van een speciaal testprogramma. Hieronder lichten we inkttank printer die het ‘Beste uit de Test’ komt uit.

Wat is de beste inkttank printer volgens de Consumentenbond?

De "Beste uit de Test" volgens de Consumentenbond is de Epson Ecotank ET-8500 printer. Deze printer komt als beste uit de test als all-in-one kleurenprinter. Deze inkttankprinter maakt gebruik van 6-kleuren Epson Claria ET Premium-inkt en kan randloze A4-kleurenbeelden en prachtige zwart-witfoto's afdrukken. Met één set inktflessen kun je tot wel 2300 foto's van hoge kwaliteit afdrukken. Daarnaast biedt deze printer moderne aansluitmogelijkheden zoals wifi, wifi Direct, Ethernet en Apple AirPrint. Het apparaat beschikt over papierladen van A4- en fotoformaat, evenals twee laden aan de achterzijde voor dikkere media. Ook is dubbelzijdig afdrukken mogelijk met de zwarte pigmentinkt.

epson
Epson EcoTank ET-8500 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, B6, C6, 10x15, DL 
Aansluitingen:
USB, Geheugenkaartlezer, LAN, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
584,00incl. btw
Bekijk product

De Epson Ecotank ET-8500 heeft vele voordelen, waaronder lage inktkosten, de mogelijkheid om goede foto's af te drukken, extra papierlades en diverse verbindingsmogelijkheden zoals wifi en het afdrukken vanaf een USB-stick of SD-kaart. Het apparaat heeft echter ook enkele minpunten, zoals de hogere prijs in vergelijking met andere printers en minder geschiktheid voor het afdrukken van documenten. Daarnaast is de kwaliteit van kopiëren iets minder goed dan bij het printen.

 Scherpe fotoprinter
 Geschikt voor thuisgebruik
 Extra papierlades

- Minder geschikt voor kantooromgevingen
- Lagere printsnelheid
- Beschikt niet over bluetooth connectie

De Epson Ecotank ET-8500 krijgt van de Consumentenbond een algemene beoordeling van een 7,7. 

De consumentenbond doet jaarlijks een test naar de beste printer binnen twee categorieën: de Beste Koop en De Best geteste printer. Benieuwd naar de test resultaten? Bekijk hier de beste geteste printer van 2023.

Top 3 inkttank printers bij PrintAbout

In ons assortiment hebben we nog meer uitstekende inkttank printers die zeer gewaardeerd worden door onze klanten. De onderstaande drie top modellen zijn geselecteerd op basis van klantenreviews, prestaties en populariteit. Hieronder lichten we de top 3 andere modellen.

Epson EcoTank ET-8550 Inkjetprinter

Deze inkjetprinter biedt afdrukken met uitzonderlijk lage kosten en kan tot wel 2300 foto's van hoge kwaliteit afdrukken met één set inkt. De printer is voorzien van moderne aansluitmogelijkheden zoals wifi, wifi Direct, Ethernet en Apple AirPrint. Helaas heeft de printer geen bluetooth functie. Daarnaast heeft het apparaat papierladen van A4- en fotoformaat, evenals twee laden aan de achterzijde voor dikkere media. Alleen op A4-formaat is dubbelzijdig afdrukken mogelijk met de zwarte pigmentinkt. De printer drukt af met een hoge resolutie tot 5.760 x 1.440 DPI. De ET-8550 is een all-in-one printer, wat hem zeer geschikt maakt voor privégebruik en in thuiskantoren. Door de afwezigheid van een netwerkaansluiting en bluetooth is de printer minder geschikt voor kantooromgevingen.

 Ondersteunt mobiel en draadloos printen 
 Extra papierladen voor A4- en fotoformaat
 Dubbelzijdig afdrukken mogelijk in A4
 SD-kaartsleuf aanwezig

- Beschikt niet over bluetooth
- Niet geschikt voor (grote) kantoren

Epson EcoTank ET-8550 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A3, A3+, A4, A5, A6, B5, B6, C6, 10x15, DL 
Aansluitingen:
USB, Geheugenkaartlezer, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
642,00incl. btw
Bekijk product

Epson EcoTank ET-3850 Inkjetprinter

Deze veelzijdige kleuren inkjetprinter is perfect voor huishoudens en kleine (thuis)kantoren, en biedt de mogelijkheid om te printen, scannen en kopiëren op diverse papierformaten zoals A4, A5, A6, B5, B6, C6 en 10x15 cm. Met handige aansluitopties zoals USB, netwerkaansluiting, wifi en Apple AirPrint is het eenvoudig om verbinding te maken met verschillende apparaten. Houd er echter rekening mee dat deze printer niet geschikt is voor grote kantoren. Ook is het goed om te weten dat deze printer niet beschikt over bluetooth of automatische dubbelzijdig kopiëren en printen. Met één inktset kun je indrukwekkende aantallen pagina's afdrukken, namelijk tot wel 7500 pagina's in zwart-wit of 6000 pagina's in kleur.

 Ondersteunt randloos afdrukken op verschillende papierformaten
 Brede connectiviteitsopties
 Inktset print tot wel 7500 pagina’s zwart-wit
 Beschikt over automatische documentinvoer

- Geen bluetooth optie
- Printsnelheid is niet optimaal voor kleurenprints

Epson EcoTank ET-3850 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, B6, C6, 10x15, DL 
Aansluitingen:
USB, LAN, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
334,00incl. btw
Bekijk product

Epson EcoTank ET-2850 Inkjetprinter

Deze multifunctionele A4-printer kan dubbelzijdig afdrukken en biedt hoogwaardige prestaties op het gebied van printen, kopiëren en scannen. Dankzij verschillende draadloze connectiviteitsmogelijkheden kun je eenvoudig overal afdrukken. Met één set inkt kun je tot wel 7500 pagina's in zwart-wit of 6000 pagina's in kleur afdrukken. Echter beschikt de printer niet over een ADF (Automatische Documenteninvoer) functie voor bulk opdrachten, wat de printer minder geschikt maakt voor grotere kantooromgevingen. Ook is randloos foto’s afdrukken geen optie bij de Epson EcoTank ET-2850. 
 

 Dubbelzijdig afdrukken mogelijk
 All-in-one printer
 Diverse connectiviteitsmogelijkheden
 Scherpe fotoafdrukken

- Lagere afdruksnelheid
- Beschikt niet over ADF

Epson EcoTank ET-2850 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren, Faxen 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, B6, C6, 10x15, Postcard, DL 
Aansluitingen:
USB, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, E-mail printing, Android 
234,00incl. btw
Bekijk product

Verschillende soorten inkttank printers

Bij PrintAbout bieden we verschillende merken inkttank printers aan, waaronder Epson en HP. Vooral Epson staat bekend om zijn EcoTank-printers met inkttank cartridges. Deze printers hebben vele voordelen, zoals lagere inktkosten en de mogelijkheid om grote hoeveelheden pagina's af te drukken voordat de inkt bijgevuld moet worden. Het is belangrijk om te weten welk type printer je nodig hebt. De codes van Epson printers kunnen je hierbij helpen. Als de code begint met een 1, 2 of 3, zoals bijvoorbeeld ET-2825, dan is de printer bedoeld voor thuisgebruik. Codes die beginnen met 'ET-85' duiden op een fotoprinter. Staat er een 'M' voor de code, zoals bijvoorbeeld ET-M1170, dan betreft het een zwart-wit printer. Bovendien biedt PrintAbout voor elke printerserie huismerk cartridges aan, waardoor je naast de diverse merken inkttank printers ook kunt profiteren van voordelige en hoogwaardige cartridges.

Printer keuzehulp van PrintAbout

Het vinden van de juiste inkttank printer kan lastig zijn, vooral als je niet bekend bent met alle mogelijkheden en specificaties. Gelukkig biedt PrintAbout een handige tool waarmee je eenvoudig de juiste printer kunt vinden op basis van jouw behoeften. Vul in de keuzehulp simpelweg jouw wensen in en wij tonen je de beste opties die voldoen aan jouw criteria.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste inkttank printers van 2024 ben je bij PrintAbout aan het juiste adres. Wij hebben diverse topmodellen beschikbaar die zorgen voor uitstekende printkwaliteit tegen lage kosten. Of je nu foto's wilt afdrukken of documenten wilt printen, wij hebben de perfecte inkttank printer voor jou!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel