Printers

Vind de beste printer voor thuis

Profielfoto Muriël
21 april 2020 - door Muriël

Beste printer voor thuis vinden? Dit helpt u hierbij.

In deze periode van (veel) thuiswerken kan de juiste apparatuur niet ontbreken in uw huishouden. Dit begint natuurlijk met de juiste (werk) laptop, computer, eventuele extra monitors en een snelle internetverbinding. Daarnaast zijn de kinderen in deze periode heel veel thuis. U moet ze bezighouden en thuis lesgeven. De docenten sturen het huiswerk en de opdrachten naar u op, zodat uw kinderen dit kunnen maken. Ook zijn er regelmatig opdrachten die geprint moeten worden. Dan is een goede printer een must have in uw huishouden. Wij helpen u graag met het kiezen van de beste printer voor thuis.

Soort printer

Eerst is het van belang dat u het doel bepaalt van de printer. Zo weet u ook welke functies hij moet hebben. U wilt natuurlijk de beste printer voor thuis.

Foto’s printen

Wilt u eigenlijk voornamelijk foto’s printen met uw printer voor thuis? Dan kunt u het beste kiezen voor een fotoprinter of inkjetprinter. Inkjetprinters zijn door de afdruktechnologie het meest geschikt om foto’s mee af te drukken.

Eenvoudige printer

Wilt u een eenvoudige printer voor thuis? Dat is een printer die alleen kan printen. Dit is vooral geschikt als u moeite heeft met techniek, niet te veel poespas wilt of geen andere functies nodig heeft. Hierbij kunt u ook nog uit opties kiezen als:

  • Kleur wel of niet
  • Dubbelzijdig printen
  • Mogelijkheid te verbinden via wifi, af te drukken via USB of wifi direct.

All-in-one

Ook is er nog de alles-in-een printer. Dat is een printer die juist alles kan. Scannen, kopiëren en printen. Dit is handig als u vanuit huis werkt. U kunt documenten eenvoudig naar collega’s doorsturen, ook als ze op papier staan. Ook kunt u overeenkomsten en andere bestanden ondertekenen en digitaal opsturen. Daarnaast kan kopiëren handig zijn voor het (school) werk van uw kinderen. 

Ook aan deze printer kunt u verschillende opties toevoegen:

  • Mogelijkheid om in kleur te printen
  • Dubbelzijdig printen
  • Verschillende verbindingsmogelijkheden
  • Automatische documentinvoer (ook wel: ADF)

Accessoires

Ook is het goed om te kijken naar de accessoires die bij de printer horen. Zo gaan er in een inkjetprinter; inktcartridges. In een laserprinter of LED-printers gaan toners. Dit is een verschil in afdrukkwaliteit en prijs. Als u veel verwacht te gaan printen, dan is een laserprinter het meest geschikt. Mits een van uw hoofddoelen niet is om regelmatig foto’s af te drukken. Toners zijn wel duurder, maar de technologie is goedkoper.

Bij PrintAbout willen we u met niet al te hoge kosten opzadelen. Daarom hebben we PrintAbout toners en PrintAbout cartridges. De inkt is even goed als het origineel, maar de toners en cartridges zijn wel goedkoper. Bekijk uw voordeel op onze website.

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!