Printers

Beste zwart-wit printers van 2024

Tyra Gomez26 februari 2024 - door TyraLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Benieuwd naar de best geteste zwart-wit printer van 2024? Zoek niet verder. We hebben de markt doorgespit en onderzoek gedaan om de beste zwart-wit printer voor jou te vinden. In een wereld vol keuzes willen we het makkelijk voor je maken. In dit artikel lichten we de ‘Best geteste’ zwart-wit printer uit volgens de consumentenbond. Daarnaast hebben we ook de top 3 populairste zwart-wit printers geselecteerd bij PrintAbout. In deze blog lees je meer over de best zwart-wit printers van 2024.

Hoe werkt de test?

Je vraagt je misschien af, hoe gaat zo'n printer-test eigenlijk in zijn werk? Allereerst test de consumentenbond jaarlijks honderden printers. De 100% onafhankelijke Consumentenbond hanteert strenge criteria voor het geven van de 'Best uit de Test' en 'Beste Koop' aan printers. De consumentenbond kijkt onder andere naar afdrukkwaliteit, printsnelheid, scannen en kopiëren, gebruiksgemak en digitale veiligheid. De tests worden uitgevoerd door een laboratorium volgens gedragsregels voor vergelijkend onderzoek.

De consumentenbond geeft het predicaat ‘Beste uit de Test’ alleen aan alles-in-1-printers. In dit artikel lichten we alleen de beste zwart-wit printer uit. ​​Het product dat als beste uit de vergelijkende test komt, heeft volgens de consumentenbond de beste kwaliteit. De printer krijgt ook een testoordeel en er wordt een rapportcijfer gegeven.

De beste zwart-wit printer volgens de consumentenbond

De consumentenbond heeft HP LaserJet M234sdwe gekozen als de 'Beste uit de Test'. Waarom? Laten we de specificaties eens bekijken. Met geavanceerde printtechnologie om snel zwart-wit te printen en de mogelijkheid te verbinden met wifi en wifi direct, staat deze printer bovenaan het lijstje. Deze zwart-wit laserprinter heeft een hoge afdruksnelheid, het print 30 pagina’s per minuut.

Daarnaast maakt de Automatische Documentinvoer (ADF) dubbelzijdig printen een fluitje van een cent. Voeg daar de lage verbruikskosten aan toe, met zo'n 1000 printjes per originele cartridge. Voor de slimme spaarders onder ons: huismerk cartridges zijn nóg vriendelijker voor je portemonnee én bevatten meer inkt, waardoor je nog meer print voor een lagere prijs.

HP LaserJet MFP M234sdwe Laserprinter

HP LaserJet MFP M234sdwe Laserprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Zwart-wit laserprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6 
Aansluitingen:
USB, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Bluetooth, Android 
€ 184,00 incl. btw
Bekijk product

Pluspunten

Met Automatische Documentinvoer (ADF) kopieert en scant de printer gemakkelijk stapels papier.
Draadloos printen mogelijk met wifi en Wifi direct.
Voordeliger printen met huismerk cartridges mogelijk.

Minpunten

- Het geluidsniveau van deze printer is redelijk hoog.

De HP LaserJet MFP M234sdwe Laserprinter krijgt van de Consumentenbond een testoordeel van 7,2 als beste all-in-one zwart-wit printer

Top 3 beste zwart-wit printers bij PrintAbout

Bij PrintAbout hebben we de top 3 beste zwart-wit printers voor je in de aanbieding, gebaseerd op de meest verkochte en best beoordeelde modellen. Alle geselecteerde modellen zijn all-in-one laserprinters meer verschillende functionaliteiten. Bekijk ze hieronder:

#1 De Brother DCP-L2530DW Laserprinter

De Brother DCP-L2530DW Laserprinter verdient zijn plek in de top 3 van beste zwart-wit printers bij PrintAbout. Met indrukwekkende printsnelheid en diverse verbindingsmogelijkheden, is deze printer zowel thuis als op kantoor een betrouwbare keuze. Van probleemloos printen tot moeiteloos kopiëren en scannen, deze printer biedt veelzijdigheid in één apparaat. Ideaal voor wie efficiëntie belangrijk vindt. De printer blinkt niet alleen uit in prestaties, maar is ook geliefd vanwege zijn gebruiksgemak.

Pluspunten

Deze all-in-one printer is geschikt voor meer dan alleen printen
Meerdere aansluitingsmogelijkheden, zoals Apple AirPrint en Wifi direct
Voordeliger printen met huismerk cartridges mogelijk

Minpunten

- Deze printer heeft geen touchscreen beeldscherm

Brother DCP-L2530DW Laserprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Zwart-wit laserprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 145,00 incl. btw
Bekijk product

#2 De Brother MFC-L2710DW Laserprinter

Deze Brother laserprinter behoort zeker thuis in de top 3 van PrintAbout's beste zwart-wit printers. De printer is zowel geschikt voor thuis als op het kantoor. Door de hoge printsnelheid en veelzijdige verbindingsmogelijkheden geniet je van een betrouwbare printervaring. Of je nu print, kopieert, of scant, deze machine levert consistent hoogwaardige resultaten. Zijn compacte formaat maakt hem ideaal voor thuiskantoren, terwijl zijn robuustheid ook op kantoor goed van pas komt. De Brother MFC-L2710DW wordt gewaardeerd om zijn betrouwbaarheid en veelzijdigheid, maar zoals bij elke keuze zijn er overwegingen. 

Pluspunten

In stilte afdrukken is de specialiteit van deze printer
Een all-in-one printer met een hoge afdruksnelheid van 30 pagina’s per minuut.
Een all-in-one printer waarmee je naast printen ook kan scannen en kopiëren.

Minpunten

- Het afdrukken in kleur is niet beschikbaar

Brother MFC-L2710DW Laserprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Zwart-wit laserprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren, Faxen 
Papierformaten:
A4 
Aansluitingen:
USB, LAN, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 195,00 incl. btw
Bekijk product

#3 De Brother DCP-1612W Laserprinter

Wederom een Brother laserprinter in de top 3 van beste printers bij PrintAbout. Het is niet alleen een printer, maar ook een handige all-in-one voor printen, kopiëren, en scannen. De compacte vorm en gebruiksvriendelijke functies maken hem ideaal voor dagelijks gebruik. Daarnaast heeft deze printer een hoge invoercapaciteit van 150 vellen, waardoor je minder vaak hoeft bij te vullen. Verder heeft een printer een hoge afdruksnelheid. Naast zijn goede beoordeling valt de Brother op door zijn efficiëntie en betrouwbaarheid.

Pluspunten

Hoge afdruksnelheid van 20 pagina’s per minuut
Hoge afvoercapaciteit van 150 vellen
Eenvoudig printen via USB, wifi en de app

Minpunten

- Het geluidsniveau van deze printer is redelijk hoog

Brother DCP-1612W Laserprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Zwart-wit laserprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, B5, 10x15, Postcard 
Aansluitingen:
USB, APP, Wifi, Android 
€ 161,00 incl. btw
Bekijk product

Kiezen tussen een laserprinter of inkjetprinter?

Sta je voor de keuze tussen een laserprinter en een inkjetprinter, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, het hangt allemaal af van je behoeften. Als je vooral zwart-wit afdrukken nodig hebt en snelheid belangrijk is, dan is een laserprinter jouw go-to. Deze printers printen over het algemeen meer afdrukken per minuut dan inkjetprinters. Maar als je liever afbeeldingen of kleurrijke prints afdrukt, past een inkjetprinter misschien beter bij je.

Voor het maken van de beste keuze kun je gebruik maken van onze handige printer keuzehulp. In 5 stappen kom je er achter welke printer precies aansluit bij jouw wensen.

Printer keuzehulp voor zwart-wit printers

Als je op zoek bent naar de perfecte zwart-wit printer, laat onze handige printer keuzehulp je de weg wijzen. Zo kan je een weloverwogen keuze maken tussen vele soorten printers en merken, zoals HP, Brother en Canon.

Kies het gewenste type, aantal afdrukken per maand, de connectiviteit, eventuele extra’s en het merk. Daarnaast kun je ook deze blog gebruiken ter inspiratie bij de aankoop van een nieuwe zwart-wit printer in 2024. Heb je nog vragen of krijg je liever persoonlijk advies? Dan staat onze deskundige klantenservice voor jou klaar. 

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel