Printers

Epson printer installeren

Profielfoto Muriël
7 november 2019 - door Muriël

Gaat u een nieuwe Epson printer installeren? Wij hebben een stappenplan opgesteld wat u op weg kan helpen bij de installatie. Op deze manier kunt u niks vergeten!

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat u de Epson printer gaat installeren, haalt u hem uit de verpakking en verwijdert u het transportmateriaal. Mogelijk zit er ook beschermmateriaal aan de binnenkant van uw printer, dit moet u er ook uit halen. U kunt voor de zekerheid de handleiding bekijken, om te zien waar dit beschermmateriaal zit. 

De stekker kan nu in het stopcontact worden gestoken en de printerkabel kunt u in de printer en computer steken als u de printer aan wilt sluiten met de kabel. Wanneer uw printer draadloos kan verbinden, dan kunt u de printerkabel achterwege laten.

Ook kunt u nu de cartridges en het papier plaatsen.

Printer installeren via de pc

Het is het makkelijkst om de printer in te stellen via de computer. Dit doet u door de printersoftware op uw pc te installeren. 

  1. Ga naar ‘Epson.sn’.
  2. U vult nu de productnaam van de printer in of u selecteert de printer uit de lijst ‘alle producten’. Op de voorzijde van de printer of in de handleiding vindt u de productnaam.
  3. Vervolgens klikt u op ‘instellen’.
  4. De stap van het voorbereiden kunt u overslaan, dit heeft u al gedaan. U scrolt dus naar beneden naar de tweede stap.
  5. Klik hier op ‘downloaden’.
  6. Nu kunt u het gedownloade bestand openen.
  7. U volgt de stappen van het installatieproces van het programma.

Indien uw printer draadloos kan verbinden, kunt u nu via de software op de computer, de printer aansluiten op uw draadloze netwerk. Dit doet u door in de software ‘wifi verbinding’ of ‘wifi connectie’ te selecteren. Hier volgt u de stappen die op uw computerscherm verschijnen.

Installatie via de Epson printer

Wanneer uw Epson printer draadloos kan verbinden, is er de mogelijkheid om de printer installatie te laten verlopen via de printer zelf. Dit doet u door op de printer naar de wifi instellingen te gaan. Hier selecteert u het juiste wifi netwerk (SSID) en voert u het wachtwoord in, als laatste klikt u op de OK-knop.

Installatie via de printerkabel

U kunt ook de printer aansluiten via de printerkabel in plaats van via het draadloze netwerk. Dit doet u door in de installatiesoftware op de computer te kiezen voor deze optie. De overige stappen van het installatieproces verloopt zoals hierboven beschreven.

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen, is de Epson printer gereed om te printen. U kunt nu uw eerste print maken!

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk hier de overige adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!