Printers

HP printer installeren: draadloos

Profielfoto Muriël7 januari 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Na enig vergelijk heb je besloten een HP printer met een draadloze functie te kopen! Dit brengt voor jou als consument vele voordelen met zich mee, zo hoef je bijvoorbeeld niet meer dicht bij jouw printer te werken met jouw computer of laptop. Ook kun je vanaf verschillende soorten apparaten printen. Dit helpt zowel voor thuis als een werkomgeving. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een stappenplan voor jou geschreven.

INHOUDSOPGAVE

HP printer installeren

Voordat je de printer gaat installeren is het van belang dat je de printer uitpakt en hierbij de instructies goed leest. In de instructies staat ook uitgelegd welk beschermmateriaal aan de binnen- en buitenkant van de printer verwijderd moet worden. 

Je kunt nu de stekker in het stopcontact steken, de printer inschakelen en de inktpatronen plaatsen. De printer start nu een opstartprocedure, waarbij het stappen doorloopt voor het afdrukken en de uitlijningspagina.

Wanneer de HP printer aanstaat, kun je de printer handmatig verbinden met de wifi. Dit door met behulp van de navigatietoetsen, op de printer, te gaan naar instellingen en vervolgens te klikken op: instellingen wifi.

Bij de instellingen van de wifi klik je op het juiste netwerk en voer je het wachtwoord in waarna je klikt op de OK-knop. Het verbinden kan tot een minuut duren.

Hierna is het alleen nog zaak dat je jouw computer verbindt met hetzelfde netwerk. De computer kan, doordat de printer op dezelfde wifi is aangesloten, de HP printer vinden en gebruiken om jouw documenten te printen.

Aansluiten op mobiel of tablet

Wil je de HP printer aansluiten op uw smartphone of tablet zodat je ook vanaf hier documenten kunt afdrukken? Dan moet je eerst de de HP Smart App downloaden op jouw telefoon of tablet. Deze kun je vinden in de Google Play Store of Apple App store. Als de app gedownload is en je verbonden bent met hetzelfde wifi netwerk als jouw printer, dan vindt de app automatisch jouw printer en kun je documenten en foto’s afdrukken.

Bekijk ons volledige aanbod HP Cartridges

Nieuwe cartridges nodig? Bekijk ons uitgebreid aanbod aan originele en huismerk cartridges. Met ons huismerk bespaar maar behoud je dezelfde kwaliteit

Met ons advies willen we je graag helpen de juiste producten voor je printer te vinden. Heb je op deze pagina nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook onze andere pagina's! Je kan ook contact opnemen met een van onze specialisten.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk