Printers

HP printer installeren: draadloos

Profielfoto Muriël
7 januari 2020 - door Muriël

Na enig vergelijk heeft u besloten een HP printer met een draadloze functie te kopen! Dit brengt voor u als consument vele voordelen met zich mee, zo hoeft u bijvoorbeeld niet meer dicht bij uw printer te werken met uw computer of laptop. Ook kunt u vanaf verschillende soorten apparaten printen. Dit helpt zowel voor thuis als een werkomgeving. Om u een beetje op weg te helpen, hebben we een stappenplan voor u geschreven.

HP printer installeren

Voordat u de printer gaat installeren is het van belang dat u de printer uitpakt en hierbij de instructies goed leest. In de instructies staat ook uitgelegd welk beschermmateriaal aan de binnen- en buitenkant van de printer verwijderd moet worden. 

U kunt nu de stekker in het stopcontact steken, de printer inschakelen en de inktpatronen plaatsen. De printer start nu een opstartprocedure, waarbij het stappen doorloopt voor het afdrukken en de uitlijningspagina.

Wanneer de HP printer aanstaat, kunt u de printer handmatig verbinden met de wifi. Dit door met behulp van de navigatietoetsen, op de printer, te gaan naar instellingen en vervolgens te klikken op: instellingen wifi.

Bij de instellingen van de wifi klikt u op het juiste netwerk en voert u het wachtwoord in waarna u klikt op de OK-knop. Het verbinden kan tot een minuut duren.

Hierna is het alleen nog zaak dat u uw computer verbindt met hetzelfde netwerk. De computer kan, doordat de printer op dezelfde wifi is aangesloten, de HP printer vinden en gebruiken om uw documenten te printen.

Aansluiten op mobiel of tablet

Wilt u de HP printer aansluiten op uw smartphone of tablet zodat u ook vanaf hier documenten kunt afdrukken? Dan moet u eerst de de HP Smart App downloaden op uw telefoon of tablet. Deze kunt u vinden in de Google Play Store of Apple App store. Als de app gedownload is en u verbonden bent met hetzelfde wifi netwerk als uw printer, dan vindt de app automatisch uw printer en kunt u documenten en foto’s afdrukken.

Wilt u een andere printer installeren?

Of wilt u nog meer advies? Bekijk dan onze overige adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!