Printers

HP Sprocket, wat kunt u er mee?

Profielfoto Muriël
6 augustus 2020 - door Muriël

U ziet ze steeds vaker voorbij komen, fotoprinters die in uw broekzak passen. De HP Sprocket fotoprinter is hier een goed voorbeeld van. Dit is een mini fotoprinter. Deze kunt u eenvoudig meenemen op vakantie, naar vrienden of elke gewenste locatie. 

Allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt een HP Sprocket fotoprinter? En wat kunt u er precies mee? Wij leggen het u graag uit!

Werking van de HP Sprocket

De HP Sprocket werkt eigenlijk hetzelfde als een polaroid printer. Een polaroid printer zit in een polaroid camera en zijn tegenwoordig ook los te verkrijgen. Hoe werkt een HP Sprocket dan? Dat leggen we u hier graag uit.

Een HP Sprocket foto valt onder fotopapier maar heeft niet de werking zoals de meeste soorten fotopapier. Het is namelijk ZINK fotopapier en is eigenlijk een pakketje met verschillende chemicaliën. ZINK staat hierbij voor “Zero Ink”. Na het maken van een foto worden de chemicaliën verspreid over de foto door een soort interne deegroller, te vergelijken met de drum van een laserprinter. Die deegroller wordt aangestuurd door de batterij in de filmrol. Tijdens het ontwikkelen reageren de verschillende stofjes op elkaar waardoor de foto tevoorschijn komt.

Wat te doen met een HP Sprocket

Nu kunnen we ons voorstellen wat de toevoeging is van een HP Sprocket fotoprinter. Zeker wanneer u al een fotoprinter in huis heeft. Het is eigenlijk heel eenvoudig, de HP Sprocket fotoprinter kunt u veel makkelijker van locatie wisselen dan een fotoprinter die u thuis heeft staan.

Het delen van foto’s is populairder dan ooit, ook fysieke foto’s doen zijn herintrede. Met de HP Sprocket kunt u eenvoudig de foto’s die u heeft gemaakt met uw telefoon afdrukken op fotopapier en deze fysiek geven aan een vriend. Leuk bijvoorbeeld wanneer u op vakantie bent en een herinnering wilt delen met nieuw gemaakte vrienden.

Het kan ook leuk zijn wanneer u op vakantie bent en zelf gemaakte foto als kaart wilt sturen naar het thuisfront. 

Of wat dacht u van een cadeautje, heeft u een verjaardag en wilt u het cadeau persoonlijk maken? Print dan een leuke foto van u en de desbetreffende persoon en voeg deze bij het cadeau. 

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!