• Home
 • Advies
 • HP 415a en HP 415x toners achtergrondinformatie
Cartridges en toners

HP 415a en HP 415x toners achtergrondinformatie

Profielfoto Muriël28 juli 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 8 maart 2023

Ben jij in het bezit van een HP laserprinter waar HP 415a en HP 415x toners ingaan? Dan heb je de HP 415-serie huismerktoners op onze website misschien wel gezien. We willen je graag enige achtergrondinformatie geven over deze HP 415a en HP 415x toners. Onze PrintAbout HP 415a en HP 415x toners, zijn volledig nieuwe toners maar met een gerecyclede chip. Door deze gerecyclede chips kunnen er foutmeldingen op jouw printer of computer verschijnen. Meldingen als:

 • Er is een gebruikte cartridge geplaatst
 • Deze toner is leeg
 • Dit is een HP 415a toner (ook wanneer het een HP 415x toner is)

We leggen je eerst in dit artikel uit wat de functie van de chip is. Daarna hebben we de verschillende meldingen voor je op een rijtje gezet met de bijpassende oplossingen.

INHOUDSOPGAVE

Waarvoor wordt de chip gebruikt

De chip op de toner is een belangrijk onderdeel van de toner. Deze chip op de HP 415a, HP 415x of elke andere toner wordt uitgelezen door de printer. Door deze chip kan de printer zien welke kleur poeder de toner bevat. Wanneer je de HP 415x zwarte toner op de plek van een kleur plaatst, kan de toner dit zien. 

1 - Er is een gebruikte cartridge geplaatst melding

Nadat je de HP 415a of HP 415x toner in jouw printer hebt geplaatst, verschijnt de melding ‘er is een gebruikte cartridge geplaatst’, op de printer. Deze melding wordt veroorzaakt door de gerecyclede chip op de HP 415 huismerk toner. De chip is al eerder gebruikt en dit leest de HP laserprinter uit. Echter is de rest van de toner wel nieuw en dit kan de printer niet zien. De printer leest alleen de chip uit. Deze melding kun je dus probleemloos negeren. Je klikt op ‘OK’, op het printerdisplay en print gewoon verder met de toner.

2 - De toner is leeg

Doordat de chip op de toner gerecycled is, kan de printer de toner minder goed uitlezen. Hierdoor ziet hij ook niet goed meer hoe vol de toner is. Een nieuw geplaatste PrintAbout HP 415a of HP 415x toner is altijd vol. 

Dan nog wil je natuurlijk dat de melding verdwijnt. Hier zijn twee opties voor.

Melding snoozen via de computer

Je kunt de melding snoozen, deze komt dan na twee maanden weer terug. Dan moet je hem opnieuw snoozen.

Meldingen snoozen via de printer

 1. Ga naar instellingen
 2. Klik op menu Config
 3. Klik op Voorraadinstellingen
 4. Klik op Zwarte cartridge (en/of kleuren cartridge)
 5. Klik op Zeer lage instelling
 6. Klik op Doorgaan

Hoe kun je zien of de HP 415a of HP 415x toner leeg is?

Je kunt zien of jouw toner bijna leeg is, door te kijken naar de afdrukkwaliteit. Staan er strepen op de afdrukken? Of is de afdruk minder scherp? Dan is er een grote kans dat de toner bijna leeg of leeg is. 

3 - De melding: Dit is een HP 415a toner, wanneer dit een HP 415x toner is

Dit is een melding die kan voorkomen op jouw printer. Dat komt doordat er zowel chips van de HP 415x en de HP 415a toners worden gebruikt. Bij een originele HP 415x en HP 415a toners zit er verschil in capaciteit van de toner, ze maken dus onderscheid tussen deze toners met de chip. Bij PrintAbout huismerk toners is dit niet het geval, de capaciteit is gelijk bij beide types en dus kun je de melding die verschijnt gewoon negeren.

Bekijk ons hele assortiment HP 415a en 415x toners!

Vind hier de beste HP 415a en 415x toner voor jou.

Is alles duidelijk? Mocht dit nu niet het geval zijn, dan staat de klantenservice voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. 

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk