Cartridges en toners

Alles wat je moet weten over het huismerk!

Profielfoto Muriël5 maart 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe cartridges of toners voor je printer, dan kom je gegarandeerd ook het PrintAbout huismerk tegen in je zoektocht. De prijs is aantrekkelijk en de toner of het inktpatroon bevat meer poeder of inkt. We begrijpen dat deze combinatie vragen bij je op kan roepen. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vragen die het vaakst voorkomen.

INHOUDSOPGAVE

De kwaliteit van het huismerk

Er kunnen natuurlijk vragen zijn over de kwaliteit van het huismerk. Hieronder volgt een lijst van de meest aan ons gestelde vragen rondom de kwaliteit van het huismerk en het bijbehorende antwoord.

Is de kwaliteit van het huismerk echt gelijk aan het origineel?
Ja, de kwaliteit van zowel de huismerk inkt als de huismerk toner is gelijk aan het origineel.

Hoe kan het dat de kwaliteit van het huismerk gelijk is aan het origineel?
Wanneer cartridges of toners geproduceerd worden, moeten ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden worden ook wel ISO-normen genoemd. De ISO-normen verschillen niet per producttype, dus originele toners en cartridges hebben dezelfde voorwaarden als de huismerk cartridges en toners. Hierdoor is de kwaliteit dus te allen tijde gelijk.

Zitten er op de huismerk inkt en toner cartridges dezelfde beveiliging als het origineel?
Ja, de huismerkproducten bevatten dezelfde beveiliging als producten van originele merken producten. Ze zijn dan ook veilig te gebruiken in je printer.

De prijs van het huismerk

Zoals je kunt zien is de prijs van het huismerk beduidend lager dan van het origineel. Dit kan vragen bij je oproepen, ook dit is eenvoudig te verklaren. Hieronder vind je de meest gestelde vragen rondom de prijs van onze huismerkproducten.

Hoe kan het dat de prijs van huismerk zoveel lager is dan het origineel?
Wij produceren de cartridges en toners zelf bij onze eigen producenten. Hierdoor kunnen we de prijs van de huismerkproducten laag houden. Ook is het ook zo dat u bij de originele merken betaalt voor de merknaam.

Hoe kan het dat de cartridges en toners meer inhoud hebben, maar minder kosten?
Wanneer je nieuwe (merk) cartridges aanschaft voor je printer, zijn deze vaak niet volledig gevuld. Dit wordt gedaan zodat je sneller nieuwe cartridges of toners nodig hebt. We willen je een extra voordeel bieden met onze huismerkproducten, daarom vullen we onze cartridges en toners met meer inkt dan het origineel. Wij gaan er vanuit dat je het liefst zo lang mogelijk doet van een cartridge of toner. Wij vinden het dan wel zo eerlijk hem zo ver mogelijk te vullen, zodat je ook een eerlijke prijs betaalt. Bij PrintAbout betaal je niet voor de merknaam, bij ons betaal je alleen voor de inkt of toner. Zo zorgen we ervoor dat je meer print, voor minder geld met het PrintAbout huismerk!

Ik zie bijna geen prijsverschil tussen de huismerk en originele variant van mijn cartridge of toner.
Wist je dat het grootste verschil dan vaak zit in de inhoud van de cartridge of toner? Dus wanneer de prijzen niet erg veel lijken te verschillen, is de inhoud wel anders. Het huismerk van PrintAbout bevat te allen tijde meer inkt. Wanneer het prijsverschil dus misschien niet zo groot lijkt, is de inhoud van de cartridge hetgeen waar je winst op behaalt!

De werking van het huismerk

Nu je alles weet over de prijs en de kwaliteit van het huismerk, is het ook van belang dat je goed op de hoogte bent van de werking van het huismerk in je printer.

Kan ik er van op aan dat het huismerk werkt?
Ja, zoals bij de kwaliteit is beschreven, moet elke cartridge of toner aan dezelfde, strenge ISO-normen voldoen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de inkt altijd gelijk is. Daarnaast bevat de huismerk variant van de originele cartridge of toner dezelfde chip. Hierdoor werkt hij in dezelfde printer.

Wat als mijn printer kapot gaat van het gebruik van de huismerkproducten?
Onze huismerkproducten kunnen zorgeloos gebruikt worden in je printer. Het is ons namelijk niet bekend dat je printer hiervan kapot zou kunnen gaan. Mocht je toch problemen ervaren met onze huismerkproducten, dan heb je uiteraard levenslange garantie op al ons huismerk. Tevens verloopt de garantie van je printer niet wanneer je gebruikmaakt van huismerk cartridges of toners. 

Geeft mijn printer een foutmelding als ik huismerkproducten gebruik?
Een foutmelding op je printer is natuurlijk niet waar je op zit te wachten. Toch kan het voorkomen dat de printer een foutmelding geeft bij het gebruik van huismerk. De producenten van printers willen namelijk het liefst dat je de originele cartridge of toner gebruikt. 

Om die reden laten ze soms een foutmelding op je printer verschijnen wanneer je begint met het gebruiken van huismerk.
Echter mogen zij er niet voor zorgen dat huismerk niet werkt in de printer.
Krijg je dus een foutmelding bij het gebruik van een huismerk cartridge of toner? Dan kun je deze, zonder dat je de printer beschadigt, wegklikken.

Wat als de huismerk cartridge of toner niet werkt in mijn printer?
Het kan voorkomen dat er iets fout gaan in de productie van een cartridge of toner. Dit is zowel bij originele merken als huismerken het geval. In 99% van de gevallen werkt de huismerk cartridge of toner naar behoren. Dit is gelijk aan de originele cartridges en toners. Het kan dus een enkele keer voorkomen dat een product niet goed werkt in de printer. Op ons huismerk heb je een levenslange garantie. Wat houdt dit in de praktijk in? 

Bevat de cartridge of toner een chipfout? Dan ontvang je een nieuw, vervangend product van ons! Is de cartridge of toner nog voor 75% of meer gevuld en ondervind je problemen? Dan ontvangt je een nieuw, vervangend product van ons! Een ander probleem met je cartridge of toner? Of bevat deze minder dan 75% van de inkt? Dan ontvang je een credit. 

Kan ik het inktniveau lezen op het display van mijn printer, bij het gebruik van huismerkproducten?
Uiteraard! We voorzien onze huismerkproducten van dezelfde chip als de originele cartridges en toners. Dit gegeven kun je inzien op uw printer als met de originele producten. Heeft je printer geen display? Dan kun je het inktniveau ook vinden op je computer!

Past de XL-variant ook in mijn printer?
Dit kan verschillen per printer. 
Bij cartridges houdt de XL-variant in dat de cartridge meer inkt bevat. Het formaat van de cartridge is niet groter dan de normale cartridge.

Als je bij toners een hogere capaciteit wilt, moet je de toner kopen met de letter X erachter. Dit geeft aan dat de toner een hoge capaciteit heeft. Het kan zo zijn dat de toner wel van een groter formaat is dan de normale. Om erachter te komen of de X-toner in je printer past, moet je kijken in de handleiding van je printer.

Algemene vragen

De werking, prijs en kwaliteit zijn nu allemaal voor je uitgelicht. Echter kan het zo zijn dat je vraag hier niet direct bij stond. Daarom hebben we hieronder nog een lijstje van algemene vragen rondom het huismerk.

Waarom verkopen jullie nog originele producten als het huismerk zo goed is?
Wij vinden het belangrijk dat je een keuze hebt bij PrintAbout om je zo goed mogelijk te bedienen. Dat betekent dat je bij ons terecht kunt voor al je printbenodigdheden. Of dit nu origineel of huismerk is. We willen je graag helpen vinden wat je zoekt.

Hoe kan het dat het huismerk er anders uit ziet?
Voor de levering van huismerk en origineel zijn andere leveranciers. Wij hebben onze eigen producenten voor het huismerk. Hierdoor kan de cartridge of toner een ander uiterlijk hebben dan de originele merkproducten. Zij hebben ook hun eigen leveranciers voor cartridges en toners. Het formaat en de afmeting van het product zijn echter wel altijd gelijk.

Hoe zit dat precies met die garantie?
Zoals je waarschijnlijk gezien hebt, bieden we een levenslange garantie op ons huismerk. Ongeacht hoe lang je het product in huis hebt of gebruikt, je hebt er altijd garantie op. Indien je een probleem ervaart, zullen wij dit in eerste instantie samen met je proberen op te lossen. Vaak kan het probleem verholpen worden door een simpele handeling uit te voeren. Mocht dit het probleem niet verhelpen, kijken wij graag verder met je mee. Afhankelijk van het probleem, zullen wij je om een voorbeeld (foto of print) vragen. Na ontvangst van de benodigde materialen bieden wij je te allen tijde een passende oplossing; je hebt tenslotte recht op levenslange garantie!

Hoe werkt deze levenslange garantie?
Bevat de cartridge of toner een chipfout? Dan ontvang je een nieuw, vervangend product van ons! Is de cartridge of toner nog voor 75% of meer gevuld en ondervind je problemen? Dan ontvang je een nieuw, vervangend product van ons! Een ander probleem met je cartridge of toner? Of bevat deze minder dan 75% van de inkt? Dan ontvang je een credit. 

We zullen altijd eerst proberen jouw probleem met je op te lossen. Soms kan het in enkele simpele stappen opgelost worden en dit is eenvoudiger dan hele nieuwe producten toegestuurd krijgen. Mochten deze stappen je niet verder helpen, dan kan het zo zijn dat wij je een nieuw huismerkproduct sturen. Mocht je op dat moment liever niet huismerkproducten willen, dan is dit geen probleem. Echter moet je dan nog wel het verschil in prijs tussen het huismerk en het originele product betalen. 

Krijg ik nu wel of geen gratis verzending bij huismerk?
Je ontvangt de gratis verzending op huismerk wanneer je voor € 50,- of meer aan huismerkproducten in de winkelwagen hebt. Onder dit bedrag betaal je de gebruikelijke verzendkosten.

Wat is het verschil tussen huismerk en origineel?
Het grootste verschil tussen originele en huismerkproducten is de prijs per afdruk. Je ontvangt meer inkt of toner met het huismerk, voor minder geld. Je ervaart geen kwaliteitsverschil door de strenge ISO-normen waaraan de inkt of toner moet voldoen.

Stapelkorting

Het bestellen van printbenodigdheden kan een tijdrovende en prijzige klus zijn. Of het nu gaat om lege toners op het meest ongunstige moment of het gebrek aan etiketten wanneer je ze nodig hebt. We begrijpen dat je snel en efficiënt nieuwe voorraad wilt hebben. PrintAbout heeft de ultieme oplossing: stapelkorting! Hiermee kun je het hele jaar door genieten van ruime voorraden tegen voordelige prijzen.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. In slechts enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk