• Home
  • Advies
  • Heb je problemen met de installatie van jouw huismerk cartridge?
Cartridges en toners

Heb je problemen met de installatie van jouw huismerk cartridge?

Profielfoto Muriël
6 december 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 12 juli 2022

Huismerk cartridges zijn vaak veel goedkoper dan originele cartridges. Toch rijst bij veel mensen de vraag: “Is een huismerk even goed?”, en “herkent mijn printer een huismerk cartridge?” Het antwoord op beide vragen is: “Ja!” In veel gevallen is een huismerk cartridge goedkoper, voller en even goed. 

Mocht je toch problemen ondervinden met het installeren van jouw huismerk cartridge, zoals: de printer herkent de cartridge niet, dan vind je op deze pagina wat tips die jou verder kunnen helpen.

INHOUDSOPGAVE

De plaatsing van de cartridge

Wanneer jij jouw huismerk inktpatroon in jouw printer doet, werkt dit op dezelfde manier als het plaatsen van een originele cartridge. Het verschilt mogelijk alleen per merk en/of type cartridge. 

Het is de bedoeling dat je eerst de kap van de printer haalt. Wanneer je dit doet, komen de cartridges naar voren. Als dit niet direct gebeurt, kun je kijken in het menu van de printer voor een optie “cartridge vervangen”. Wanneer je hierop klikt, komen ze wel naar voren.

Je kunt nu de cartridges er voorzichtig uit halen door ze naar boven te duwen. Hierbij kan er inkt lekken, dus let goed op jouw kleren!

Verwijder het beschermmateriaal van de huismerk cartridges en plaats ze op de plek van de oude inktpatronen. Zorg dat je ze goed vastklikt.

Herkent de printer de cartridge niet?

Als het de eerste keer is dat je de printer gebruikt, kan het zo zijn dat de eerste afdruk moet worden gedaan met een originele cartridge. In dat geval kun je de bijgeleverde, originele cartridge in de printer plaatsen en een print maken. Na deze print vervang je de standaard cartridge weer voor het huismerk.

Het kan zijn dat de printer de foutmelding geeft dat er geen originele cartridge in zit of dat de cartridge niet compatibel is. De printer herkent de cartridge niet. Deze melding krijg je omdat de fabrikant liever heeft dat je de originele accessoires gebruikt. Je kunt deze melding gewoon wegklikken door op ‘vorige’ of ‘ok’ te klikken.

Controleer ook of je de goede cartridge gebruikt hebt. Elk printer merk heeft verschillende cartridge series. Je kunt gemakkelijk nagaan of je de goede gebruikt door te vergelijken of de nummers van de originele cartridge overeenkomen met die van de huismerk cartridge. 

Het beschermmateriaal kan zorgen dat de printer het inktpatroon niet herkend. Controleer dus goed of al het tape en het beschermkapje eraf zijn.

Ook kan het zijn dat de printer verouderde software heeft, deze moet ook eens in de zoveel tijd ge-update worden. Bij ‘instellingen’ op de printer kun je ‘printer update’ of ‘product update’ vinden. Wanneer je deze stappen doorloopt, gaat de printer zichzelf automatisch updaten.

We hebben ook een advies voor jou geschreven over de kwaliteit van een huismerk cartridge. Is dit nog niet wat je zocht? Bekijk dan onze andere adviespagina's.

Vragen?

Is alles duidelijk? Mocht dit nu niet het geval zijn, dan staat de klantenservice voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Heb je andere vragen neem dan ook gerust contact met ons op via de chat, telefoon of mail.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld je nu aan!