• Home
  • Advies
  • Heeft u problemen met de installatie van uw huismerk cartridge?
Cartridges en toners

Heeft u problemen met de installatie van uw huismerk cartridge?

Profielfoto Muriël
6 december 2019 - door Muriël

Huismerk cartridges zijn vaak veel goedkoper dan originele cartridges. Toch rijst bij veel mensen de vraag: “Is een huismerk even goed?”, en “herkent mijn printer een huismerk cartridge?” Het antwoord op beide vragen is: “Ja!” In veel gevallen is een huismerk cartridge goedkoper, voller en even goed. 

Mocht u toch problemen ondervinden met het installeren van uw huismerk cartridge, zoals: de printer herkent de cartridge niet, dan vindt u op deze pagina wat tips die u verder kunnen helpen.

De plaatsing van de cartridge

Wanneer u uw huismerk inktpatroon in uw printer doet, werkt dit op dezelfde manier als het plaatsen van een originele cartridge. Het verschilt mogelijk alleen per merk en/of type cartridge. 

Het is de bedoeling dat u eerst de kap van de printer haalt. Wanneer u dit doet, komen de cartridges naar voren. Als dit niet direct gebeurt, kunt u kijken in het menu van de printer voor een optie “cartridge vervangen”. Wanneer u hierop klikt, komen ze wel naar voren.

U kunt nu de cartridges er voorzichtig uit halen door ze naar boven te duwen. Hierbij kan er inkt lekken, dus let goed op uw kleren!

Verwijder het beschermmateriaal van de huismerk cartridges en plaats ze op de plek van de oude inktpatronen. Zorg dat u ze goed vastklikt.

Herkent de printer de cartridge niet?

Als het de eerste keer is dat u de printer gebruikt, kan het zo zijn dat de eerste afdruk moet worden gedaan met een originele cartridge. In dat geval kunt u de bijgeleverde, originele cartridge in de printer plaatsen en een print maken. Na deze print vervangt u de standaard cartridge weer voor het huismerk.

Het kan zijn dat de printer de foutmelding geeft dat er geen originele cartridge in zit of dat de cartridge niet compatibel is. De printer herkent de cartridge niet. Deze melding krijgt u omdat de fabrikant liever heeft dat u de originele accessoires gebruikt. U kunt deze melding gewoon wegklikken door op ‘vorige’ of ‘ok’ te klikken.

Controleer ook of u de goede cartridge gebruikt heeft. Elk printer merk heeft verschillende cartridge series. U kunt gemakkelijk nagaan of u de goede gebruikt door te vergelijken of de nummers van de originele cartridge overeenkomen met die van de huismerk cartridge. 

Het beschermmateriaal kan zorgen dat de printer het inktpatroon niet herkend. Controleer dus goed of al het tape en het beschermkapje eraf zijn.

Ook kan het zijn dat de printer verouderde software heeft, deze moet ook eens in de zoveel tijd ge-update worden. Bij ‘instellingen’ op de printer kunt u ‘printer update’ of ‘product update’ vinden. Wanneer u deze stappen doorloopt, gaat de printer zichzelf automatisch updaten.

We hebben ook een advies voor u geschreven over de kwaliteit van een huismerk cartridge. Is dit nog niet wat u zocht? Bekijk dan onze andere adviespagina's.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk hier de overige adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!