• Home
  • Advies
  • Lege cartridges inleveren helpt het milieu
Cartridges en toners

Lege cartridges inleveren helpt het milieu

Profielfoto Muriël
9 juni 2021 - door Muriël

Bent u zich bewust van hoeveel lege cartridges er per jaar op de vuilnisbelt belanden, zonder dat er iets mee gedaan wordt? Dat terwijl lege cartridges inleveren in veel gevallen heel eenvoudig kan. Bij PrintAbout kunt u tegenwoordig lege cartridges inleveren. Maar wat gebeurt er met de lege cartridges die u ingeleverd hebt? Wij vertellen u graag hoe dit proces in zijn werking gaat.

Waar stuurt u de lege cartridges naar toe?

Wanneer u een bestelling plaatst bij PrintAbout, voor cartridges, dan ontvangt u er in veel gevallen een zakje bij. Dit zakje is om uw lege cartridges in te doen en te versturen. De lege cartridges komen dan terecht bij de recyclaar.

Wat gebeurt er met de cartridges?

Als eerst wordt al het verpakkingsmateriaal van de lege cartridge afgehaald. Hierna worden ze gesorteerd en visueel geïnspecteerd. De items worden vervolgens verpakt en naar productie gestuurd. Bij de productie gaan ze door een tweede inspectie en een elektronische controle. Hierbij wordt er bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Als dit het geval is, worden de cartridges volledig en intensief gereinigd. Na de reiniging worden ze opnieuw gevuld met inkt, volgens de officiële methode voor het vullen van inkt. De cartridges ondergaan nog een strenge kwaliteitscontrole en worden verpakt met een 100% kwaliteitsgarantie. 

U steunt een goed doel zonder geld te betalen!

Gaat u lege cartridges inleveren? Dan haalt u hier ook winst uit voor uzelf. Naast dat u milieuvriendelijk bezig bent door goed bruikbare cartridges niet weg te gooien, heeft het voor u als klant ook nog een voordeel. Voor elke cartridge die u inlevert, krijgt u geld terug. Dit kunt u gebruiken voor een volgende aankoop bij PrintAbout of doneren aan een goed doel op de website!
 

Wilt u meer advies lezen?

Bekijk ook de overige arikelen!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!