• Home
  • Advies
  • Lege cartridges inleveren helpt het milieu
Cartridges en toners

Lege cartridges inleveren helpt het milieu

Profielfoto Muriël
20 mei 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 21 juli 2021

Ben je er van bewust hoeveel lege cartridges er per jaar op de vuilnisbelt belanden, zonder dat er iets mee gedaan wordt? Dat terwijl lege cartridges inleveren in veel gevallen heel eenvoudig kan. Bij PrintAbout kan je tegenwoordig lege cartridges inleveren. Maar wat gebeurt er met de lege cartridges die je ingeleverd hebt? Wij vertellen je graag hoe dit proces in zijn werking gaat.

Waar stuur je de lege cartridges naar toe?

Wanneer je een bestelling plaatst bij PrintAbout, voor cartridges, dan ontvang je er in veel gevallen een zakje bij. Dit zakje is om jouw lege cartridges in te doen en te versturen. De lege cartridges komen dan terecht bij de recyclaar.

Wat gebeurt er met de cartridges?

Als eerst wordt al het verpakkingsmateriaal van de lege cartridge afgehaald. Hierna worden ze gesorteerd en visueel geïnspecteerd. De items worden vervolgens verpakt en naar productie gestuurd. Bij de productie gaan ze door een tweede inspectie en een elektronische controle. Hierbij wordt er bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Als dit het geval is, worden de cartridges volledig en intensief gereinigd. Na de reiniging worden ze opnieuw gevuld met inkt, volgens de officiële methode voor het vullen van inkt. De cartridges ondergaan nog een strenge kwaliteitscontrole en worden verpakt met een 100% kwaliteitsgarantie. 

Je steunt een goed doel zonder geld te betalen!

Ga je lege cartridges inleveren? Dan haal je hier ook winst uit voor jezelf. Naast dat je milieuvriendelijk bezig bent door goed bruikbare cartridges niet weg te gooien, heeft het voor jou als klant ook nog een voordeel. Voor elke cartridge die je inlevert, krijg je geld terug. Dit kan je gebruiken voor een volgende aankoop bij PrintAbout of doneren aan een goed doel op de website!
 

Wil je meer advies lezen?

Bekijk ook de overige arikelen!

Vond je het een relevant artikel?

Wat zouden we nog beter kunnen doen?

We gebruiken je feedback alleen om de site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld je nu aan!