Cartridges en toners

Lege cartridges inleveren helpt het milieu

Profielfoto Muriël20 mei 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 17 juni 2024

Ben je er van bewust hoeveel lege cartridges er per jaar op de vuilnisbelt belanden, zonder dat er iets mee gedaan wordt? Dat terwijl lege cartridges inleveren in veel gevallen heel eenvoudig kan. Bij PrintAbout kun je tegenwoordig lege cartridges inleveren. Maar wat gebeurt er met de lege cartridges die je ingeleverd hebt? Wij vertellen je graag hoe dit proces in zijn werking gaat. 

INHOUDSOPGAVE

Waar stuur je de lege cartridges naar toe?

Wanneer je een bestelling plaatst bij PrintAbout, voor cartridges, dan ontvang je er in veel gevallen een recycle zakje bij. Momenteel ontvang je nog niet bij elke bestelling een recycle-envelop, alleen bij de bestellingen waarvan de cartridges gerecycled kunnen worden. Dit zakje is om jouw lege cartridge(s) in te doen en te versturen. De lege cartridges komen dan terecht bij de recyclaar. Binnen 2 weken ontvang je een e-mail met de status van jouw recycle opdracht. 

Wat gebeurt er met de cartridges?

Als eerst wordt al het verpakkingsmateriaal van de lege cartridge afgehaald. Hierna worden ze gesorteerd en visueel geïnspecteerd. De items worden vervolgens verpakt en naar productie gestuurd. Bij de productie gaan ze door een tweede inspectie en een elektronische controle. Hierbij wordt er bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Als dit het geval is, worden de cartridges volledig en intensief gereinigd. Na de reiniging worden ze opnieuw gevuld met inkt, volgens de officiële methode voor het vullen van inkt. De cartridges ondergaan nog een strenge kwaliteitscontrole en worden verpakt met een 100% kwaliteitsgarantie.

Je steunt een goed doel zonder geld te betalen!

Ga je een lege cartridge inleveren? Dan haal je hier ook winst uit voor jezelf. Naast dat je milieuvriendelijk bezig bent door goed bruikbare cartridges niet weg te gooien, heeft het voor jou als klant ook nog een voordeel. Voor elke cartridge die je inlevert, krijg je geld terug. Dit kun je gebruiken voor een volgende aankoop bij PrintAbout of doneren aan een goed doel op de website!

Ben je op zoek naar recyclebare huismerk cartridges?

Bekijk ons hele assortiment PrintAbout cartridges en vind de beste voor jouw printer.

Lege toners inleveren voor geld

Naast een lege cartridge inleveren kun je sinds kort ook lege toners inleveren voor geld bij PrintAbout. Je kunt lege toners inleveren van HP en Canon. Welke toners dit zijn, vind je in 'mijn PrintAbout-account'. Je kunt daarentegen geen lege toners ophalen of laten ophalen. Let op: starter-toners komen niet in aanmerking voor ons recycleprogramma.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk