Betaal op rekening
Op factuur betalen is mogelijk na positieve kredietcheck. Zakelijke bestellingen op factuur worden tot 16:30u verwerkt, bestellingen na dit tijdstip kunnen mogelijk vertraging oplopen.
Levenslange garantie op huismerk
Op de huismerk artikelen van PrintAbout heeft u 100% garantie, levenslang. Niet tevreden over de producten? Dan zoeken we altijd naar een oplossing zodat u naar tevredenheid verder kunt printen.
  • Home
  • Advies
  • Gaat u een printer kopen? Dit is waar u op moet letten!
Printers

Gaat u een printer kopen? Dit is waar u op moet letten!

Auteur afbeelding Muriël
26 november 2019 - door Muriël

Wilt u binnenkort een nieuwe printer kopen, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dat snappen wij heel goed! Er zijn tegenwoordig veel meer functies dan alleen de mogelijkheid zwart-wit of kleuren prints. Zo kunt u kiezen voor een alles-in-1, laser, inkjet of A3-printer. Daarnaast zijn er nog verschillende opties, zo zijn er printers die vooral gericht zijn op het printen van foto’s of labels. Eigenlijk zijn er zoveel opties en keuzes dat het een aardige opgave kan worden om de printer te vinden die het beste bij u past. Daarom helpen wij u met het maken van de beslissing, hieronder vindt u een lijstje met 4 punten die u kunnen helpen.

1. Hoeveel verwacht u te gaan printen?

Elke printer brengt kosten met zich mee, de goedkoopste printer hangt af van hoeveel u verwacht te printen. De meeste mensen printen weinig, hierbij gaan we uit van ongeveer 15 pagina’s per maand. In dit geval is een printer met cartridges een goede keuze.

Print u tot ongeveer 25 pagina’s per maand? Dan is een printer kopen met ingebouwde inkttanks of inktflesjes een goede keuze voor u. Hierbij kunt u denken aan de Epson EcoTank-serie

Wanneer u meer print, bijvoorbeeld als bedrijf, dan is het interessant om een laserprinter aan te schaffen. Een laserprinter werkt met kleurenpoeder, deze kleur poeder zit in een toner. Deze zijn doorgaans duurder, maar gaan ook langer mee.

2. Heeft u een voorkeur voor cartridges?

Naast de verschillende soorten printers, zijn er ook verschillende soorten cartridges. Zo krijgt u, wanneer u een printer koopt, een cartridge meegeleverd. Deze meegeleverde cartridges zijn maar half gevuld en daardoor dus ook snel leeg. Het is dus verstandig om een extra cartridge te kopen. 

U kunt dan kiezen uit een gewone of XL-cartridge. De cartridges zijn beiden even groot alleen de XL-cartridge bevat meer inkt. Deze is uiteindelijk per print dus goedkoper dan een gewone cartridge.

Een gemiddelde printer werkt vaak met vier kleuren: zwart, cyaan, geel en magenta. Deze kleuren worden vaak los of als 1 cartridge geplaatst in de printer. Wanneer ze als individuele cartridges erin gaan, heeft dit als voordeel dat je kleuren apart kunt vervangen.

Ook bent u niet verplicht om cartridges te kopen die van de fabrikant zijn. Veel bedrijven maken tegenwoordig ook huismerk cartridges. Hiermee bent u veel voordeliger uit dan met de originele cartridges.

3. Draadloos of met een printerkabel

De meeste huizen beschikken tegenwoordig over een wifi netwerk. Door dit netwerk aan te sluiten op uw printer kunt u draadloos printen. Dit houdt ook in dat u kunt printen vanaf uw telefoon of tablet. Het printen gaat dan via een printer-app van de fabrikant van de printer. 

Wanneer u liever via een printerkabel uw apparaten aansluit, dan kan dit ook. Er zijn nog steeds printers die naast de draadloze functie ook aangesloten kunnen worden met een kabel. Deze kabel gaat dan naar de computer of het thuisnetwerk.

4. Wilt u nog extra functies?

Veel printers hebben de functie om dubbelzijdig te kunnen afdrukken. Dit is milieuvriendelijk doordat u minder papier gebruikt. Daarnaast is het ook handiger en sneller dan zelf constant het papier om te moeten draaien. Toch hebben nog niet alle printers deze functie, daarom is het goed om hier goed op te letten bij het aanschaffen van een printer.

Moet u nu veel scannen of kopieën maken? Dan is automatische documentdoorvoer een functie die u enorm zal helpen. Dit houdt in dat uw printer automatisch meerdere papieren kan scannen of kopiëren.

Een schermpje op uw printer zelf zorgt ervoor dat u eventuele foutmeldingen en statistieken op uw printer kunt bekijken. Ook biedt het de mogelijkheid om uw instellingen aan te passen zonder de computer.

Extra advies nodig bij het kopen van een printer?

Wilt u de printer kopen, maar heeft u nog wat extra hulp nodig? Dan is er een keuzehulp voor printers. Dit helpt u met het maken van de juiste beslissing.

Wilt u weten welke kleurenprinter de beste was van 2019?

Bekijk nu de printer test!
Beste kleurenprinter 2019

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!