Printers

Samsung printer installeren?

Probleemloos opweg

tyra24 april 2024 - door Tyra

Als je net een nieuwe Samsung printer hebt gekocht, is het belangrijk om te weten hoe je deze op de juiste manier kunt installeren. Een correcte installatie zorgt ervoor dat je probleemloos kunt printen en optimaal gebruik kunt maken van alle functionaliteiten die de printer biedt. In deze blog zullen we verschillende manieren bespreken waarop je jouw Samsung printer kunt installeren, zodat je snel aan de slag kunt gaan.

Samsung printer aansluiten

Voordat je begint met het installeren van je Samsung printer, is het belangrijk om de printer voor te bereiden.

 1. Zorg er eerst voor dat alle verpakkingsmaterialen zijn verwijderd, zoals de doos, transportmaterialen en eventueel beschermende materialen aan de binnenkant van de printer. Raadpleeg de handleiding om te achterhalen welke beschermende materialen aanwezig zijn en zorg ervoor dat je alles grondig verwijdert.
  Tip: Kan je je handleiding niet vinden? Zoek dan jouw printer op onze website. Wij hebben namelijk voor de meeste printers ook de handleiding opgenomen in de specificaties van de printerproductpagina.

 2. Steek de stekker van de Samsung printer in het stopcontact.

 3. Maak een keuze: wil je de printer aansluiten met een kabel of via wifi? Indien je voor een kabelverbinding kiest, sluit dan de kabel aan op zowel de pc als de printer. Raadpleeg de handleiding om te controleren of jouw printer via wifi verbonden kan worden.

 4. Indien je de printer direct klaar wilt maken voor gebruik: plaats dan de cartridges en een stapel papier in de Samsung printer.

 5. Zet nu de Samsung printer aan met de aan/uit schakelaar en volg verdere instructies.

Samsung printer met wifi verbinden

Als je een draadloze Samsung printer hebt, zijn er nog wat extra stappen die je moet volgen om deze correct te installeren. Allereerst moet je ervoor zorgen dat zowel jouw computer als de printer verbonden zijn met hetzelfde Wifi-netwerk. Ga naar het configuratiescherm op jouw computer en zoek naar "Printers". Klik op "Een printer toevoegen" en selecteer jouw draadloze Samsung printer in de lijst met beschikbare printers. Volg vervolgens de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Software downloaden

De meest eenvoudige manier om jouw Samsung printer te installeren is door middel van de meegeleverde installatie-cd. Deze cd bevat alle benodigde software en stuurprogramma's die nodig zijn om de printer met jouw computer te verbinden. Plaats simpelweg de cd in jouw computer en volg de instructies op het scherm. Binnen enkele minuten zal de software geïnstalleerd zijn en kun je direct beginnen met printen. Nadat de installatie is voltooid, verschijnt er een venster waarin je gevraagd wordt om een testpagina af te drukken

software downloaden

Installatie via plug-and-play

Heb je geen zin in gedoe met cd-roms of het downloaden van software? Dan is er goed nieuws! Met plug-and-play kun je jouw Samsung printer snel en eenvoudig installeren zonder extra stappen.

 1.  Sluit je Samsung printer aan op een stopcontact voor stroomtoevoer.

 2.  Verbind je printer met je computer/laptop via een USB-kabel.

 3.  Wacht tot je besturingssysteem automatisch herkent dat er een nieuwe printer is     aangesloten.

 4.  Volg eventuele instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

 5.  Test je printer door een testpagina af te drukken.

Installatie via je smartphone 

Tot slot kun je ook gebruik maken van Samsungs speciale mobiele app om jouw Samsung printer te installeren en te bedienen via jouw smartphone of tablet. Download eenvoudigweg de app genaamd "Samsung Mobile Print" uit de App Store (voor iOS-gebruikers) of Google Play Store (voor Android-gebruikers). Volg daarna de instructies in de app om verbinding te maken met jouw printer en printopdrachten te verzenden vanaf jouw mobiele apparaat.


Conclusie

Het installeren van een Samsung printer kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van jouw voorkeuren en behoeften. Of je nu de traditionele cd-rom methode wil volgen, plug-and-play wilt gebruiken of draadloos wil printen, PrintAbout is er om je te helpen bij elke stap van het proces. Volg de instructies zorgvuldig op en binnen no-time ben jij klaar om te genieten van probleemloos printen met jouw nieuwe Samsung printer!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel