• Home
  • Advies
  • Toner vs. Drum, wat zijn de verschillen?
Cartridges en toners

Toner vs. Drum, wat zijn de verschillen?

Profielfoto Muriël
21 juli 2020 - door Muriël

Heeft u een laserprinter thuis of op kantoor? Dan bevat deze laserprinter verschillende onderdelen waaronder een drum en een toner. Ondanks dat de producten qua uiterlijk erg op elkaar lijken, hebben ze toch een hele andere functie. De toner kan dus nooit een drum vervangen en de drum nooit de toner. Door dit verschil tussen drum en toner is het van belang dat u goed op let wanneer u een nieuwe toner of drum nodig heeft, dat u wel het goede product koopt. Om u een beetje op weg te helpen leggen we u graag het verschil tussen drum en toner uit.

Wat is een toner

Om de verschillen goed te zien, is het belangrijk dat we u eerst uitleggen wat een toner is en wat deze kan. Een toner is de cartridge van de laserprinter. In de toner zit poeder inkt, door de toner kunt u afdrukken maken. Wanneer een laserprinter aangeeft dat de inkt op is, dan moet u de toner vervangen. Want de toner bevat het inkt om de afdrukken te maken. De toner wordt in de drum geplaatst.

Wat is een drum

Dan hebben we ook nog een drum. De drum en de toner werken samen. Een drum zorgt ervoor dat de inkt uiteindelijk op het papier terecht komt. De tekst wordt op de drum geprojecteerd, waarna de poeder uit de toner op de drum wordt gespoten. Door de licht statische elektriciteit blijft de toner poeder plakken. Hierna rolt de drum over het papier en door de lichte druk blijft de poeder plakken.

Verschil tussen drum en toner

Eigenlijk werken de drum en toner dus samen. De toner bevat de inkt en de drum zorgt dat de inkt ook daadwerkelijk op het papier terecht komt. Uw printer kan twee verschillende meldingen geven:

De inkt is op: dan vervangt u de toner.
De drum moet vervangen worden: dan vervangt u dus de drum.

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!