• Home
  • Advies
  • De verschillen tussen de Brother printer series
Printers

De verschillen tussen de Brother printer series

Profielfoto Muriël
14 januari 2020 - door Muriël

U bent op het punt dat u een nieuwe printer nodig heeft. Maar welke printer wilt u gaan kopen? Wordt het een HP, Canon of toch liever een Brother printer? we hebben hier voor u op een rijtje gezet wat de verschillen tussen de Brother printer series zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Binnen Brother zijn er drie reeksen: DCP, HL en MFC printers. We hebben ze voor u vergeleken en de verschillen tussen de Brother printer series op een rijtje gezet.

Brother HL printer serie

De Brother HL printer serie is de Brother printer serie die alleen maar kan printen. Ze kunnen dus niet kopiëren, scannen en faxen. Hierdoor is het een eenvoudige printer. Wel is er binnen de serie de mogelijkheid om een Brother HL printer te kopen die alleen zwart-wit print of een printer die ook in kleur kan printen. Brother HL printers zijn voor het overgrote deel laserprinters. Maar er zijn ook Inkjet- en LED-printers. Wilt u liever een Brother printer die meer kan dan alleen printen? Dan kunt u kijken naar de andere Brother printer series.

Brother MFC printer serie

De Brother MFC printer serie is een all-in-one printer serie. Dat houdt in dat deze printer serie alle functies heeft. Ze kunnen naast printen, ook kopiëren, scannen en faxen! In deze serie wordt er ook weer onderscheid gemaakt tussen printers die in kleur of zwart-wit printen. Wanneer een printer kleur print, kunnen er ook zwart-wit afdrukken mee worden gemaakt. 

Ook in deze Brother printer serie heeft u de keuze tussen een Inkjet-, laser- of LED-printer.

Brother DCP printer serie

De Brother DCP printer serie is, net als de MFC-serie, een serie met all-in-one printers. Doordat deze printers wat groter zijn qua formaat dan de andere series, is deze printer vooral geschikt voor op kantoor. Ook binnen deze serie heeft u de keuze tussen een inkjet-, laser- of LED-printer. Zoekt u een printer die wat compacter is qua formaat? Bekijk dan de MFC of HL printer serie.

Wilt u ook de verschillen tussen de printer series weten van andere merken?

Bekijk dan ook onze andere adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!