• Home
  • Advies
  • De verschillen tussen de Canon printer series
Printers

De verschillen tussen de Canon printer series

Profielfoto Muriël
24 december 2019 - door Muriël

U wilt een Canon printer kopen en dan stuit u op de volgende situatie: allemaal verschillende soorten Canon printer series. Welke van deze soort printer past het beste bij uw wensen? De verschillen binnen de Canon printer series, zitten hem vooral in het gebruik. Wilt u de printer gebruiken voor thuis? Of wilt u hem op kantoor gebruiken? En gebruikt u de printer het meest om documenten af te drukken of juist voor de afdruk van foto’s? Wij hebben de Canon PIXMA, Canon I-SENSYS en Canon MAXIFY serie naast elkaar gelegd en de verschillen voor u uitgewerkt in deze blog.

Canon PIXMA

De Canon PIXMA printers, zijn inkjetprinters. Ze zijn vooral gericht op thuisgebruik en zijn voornamelijk all-in-one printers. Dit houdt in dat de printer kan printen, scannen en kopiëren. Daarnaast zijn deze printers ook zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s. In de Canon PIXMA printers gaan verschillende inktcartridges. Dit is goed voor uw portemonnee, wanneer een printkleur op is, hoeft u alleen deze kleur te vervangen. Wanneer u een printer heeft met meerdere kleuren in een cartridge, dan moet u al deze kleuren vervangen ook wanneer er maar één op is. 

Daarnaast heeft deze printer serie een compact formaat, hierdoor staan ze niet in de weg. Wilt u uw printer verbergen in uw meubilair? We hebben tips en adviezen hoe u, uw printer kunt verbergen.

Canon I-SENSYS

Met de aankoop van een Canon I-SENSYS printer, haalt u een laserprinter in huis. In de Canon I-SENSYS printer gaan dus toners. Toners gaan vaak langer mee en hierdoor hoeft u ze minder vaak bij te vullen. Dit is dus zeer geschikt wanneer u vaker moet printen. Daarom is deze printer ook vooral aan te raden, wanneer u een printer koopt voor op kantoor. Print deze printer een pagina al in minder dan 8 seconden. Deze printer soort is groter dan het PIXMA of MAXIFY model, daardoor zijn ze dus vooral geschikt voor een middelgroot en een groot kantoor.

Canon MAXIFY

De Canon MAXIFY printers zijn, net als de Canon PIXMA printers, inkjetprinters. Deze serie is echter ontworpen voor kantoor. Dit blijkt vooral uit de hogere afdruksnelheid, daarnaast heeft deze Canon printer serie een automatische documentinvoer. Wilt u een stapel documenten achter elkaar kopiëren of scannen? Dan gaat dit aan een stuk door. Wilt u het liefst foto’s printen? Daar is de Canon MAXIFY minder geschikt voor.

Wilt u ook weten wat de verschillen zijn tussen de HP printer series?

Bekijk dan deze pagina

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!