Printers

Wat is een laserprinter?

Profielfoto Muriël
26 augustus 2020 - door Muriël

Wat is een laserprinter?

Wat is een laserprinter? Is een vraag die vaak opkomt als u opzoek bent naar een nieuwe printer. Staat u op het punt om een nieuwe printer aan te schaffen, voor bijvoorbeeld op kantoor? Dan is een laserprinter het meest geschikt. U wilt natuurlijk zo laag mogelijke printkosten en zo hoog mogelijke kwaliteit! Dan is een laserprinter zeer geschikt. Voor u een laserprinter aanschaft, wilt u natuurlijk wel weten wat u precies koopt. Daarom beantwoorden we graag de vraag: “Wat is een laserprinter?”

Afdruktechniek

In een laserprinter gaan toners. Toners zijn eigenlijk cartridges met poeder erin. Dit vergt dus een andere techniek dan inktcartridges, waarbij er vloeibare inkt in de cartridge zit. Bij een laserprinter wordt het document met een laser geprojecteerd op een elektrisch geladen rol. Dit wordt ook wel de drum genoemd. Op de verlichte delen van de drum wordt vervolgens het poeder over de drum verspreid waarbij het aan de verlichte delen blijft plakken. Deze drum wordt vervolgens over het papier gerold waarna het de poeder aan het papier blijft plakken.

Kosten

Een laserprinter is vaak een all in one printer. U kunt er echter ook voor kiezen om een laserprinter aan te schaffen die alleen kan printen. Wanneer u een laserprinter aanschaft ligt de prijs onder de € 1000,- maar er zijn ook uitschieters qua prijzen.

Toners

Zoals hierboven al even werd genoemd, gaan er toners in laserprinters. De toners bevat een poeder die zorgt dat u afdrukken kunt maken.

Bij PrintAbout bieden we u de mogelijkheid om zowel originele toners als huismerk toners aan te kunnen schaffen. Graag zetten we voor u de overeenkomsten en verschillen op een rijtje van huismerk toners en originele toners. 

Huismerk toners

✓ Poedersamenstelling voldoet aan de ISO-normen
✓ Kosten minder
✓ Meer poeder
✓ Gratis verzending vanaf € 25,-

Originele toners

✓ Poeder voldoet aan de ISO-normen
✓ Kosten meer
✓ Minder poeder
✓ Toners van het originele merk printers

U ziet dus dat de grootste verschillen zitten in de hoeveelheid poeder en de prijs. De aanschaf van huismerk toners biedt voor u dus voordelen, u print meer voor minder geld!
 

Heeft u nog meer vragen die betrekking hebben tot het hoofdonderwerp: Wat is een laserprinter? Dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice, zij helpen u graag verder.
Bent u benieuwd naar de accessoires die u nodig heeft voor een laserprinter? Of wilt u weten welke onderdelen u kunt vervangen? Dan kunt u dit advies lezen op onze adviespagina.

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!