Cartridges en toners

Wat is een toner?

Profielfoto Muriël30 april 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wat is een toner voor een printer?

Als je een printer gaat kopen, dan heb je veel verschillende keuzes. Voor de verschillende functionaliteiten, verschillende soorten printers maar ook de verschillende accessoires die in de printer gaan. Toners, cartridges de termen vliegen om je oren. Een cartridge is vaak wel bekend. Maar wat is een toner? Hoe werkt een toner? En bij wat voor printer hoort een toner? Wij leggen het hieronder aan je uit.

INHOUDSOPGAVE

Wat is een toner?

Laten we beginnen met het beantwoorden van de vraag: wat is een toner?

Dat is eigenlijk een hele eenvoudige vraag om te beantwoorden. Toner is namelijk een poeder die op het papier terecht komt om jouw afdruk daadwerkelijk op het papier te krijgen. 

Hoe werkt een toner?

Nu de vraag: “wat is een toner”, is beantwoord, gaan we kijken naar de werking van een toner in de printer. Toner wordt in de printer gedaan door middel van een tonercartridge. Een tonercartridge gaat in de desbetreffende printer. De printer projecteert het document wat geprint moet worden op een elektrisch geladen rol. Deze elektrisch geladen rol wordt ook wel de drum genoemd. Op de projectie, de verlichte delen, blijft de toner uit de tonercartridge plakken. De drum wordt vervolgens over het papier gerold en op deze manier komt de toner op het papier terecht en is er dus een afdruk gemaakt.

toner

Wat voor printer hoort er bij een toner?

Inmiddels zijn er dus twee vragen beantwoord: “wat is een toner?” en “hoe werkt een toner?” Dan is het nu tijd om de laatste vraag te beantwoorden: “wat voor printers horen en bij een toner?”

Dat zijn eigenlijk twee soorten printers: LED-printers en laserprinters. Beiden soorten werken met toner cartridges. Elk merk heeft wel zijn eigen toners, bekijk dus goed welke toner er in jouw laser- of LED-printer hoort!

Ben je op zoek naar toners voor jouw printer?

Bekijk ons hele assortiment en vind de beste toner voor jouw printer.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een toner voor jouw printer? Wij hebben namelijk een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste toner. Met slecht enkele stappen weet je welke toner jouw printer nodig heeft

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk