Cartridges en toners

Wat is een toner?

Profielfoto Muriël
9 juni 2021 - door Muriël

Wat is een toner voor een printer?

Als u een printer gaat kopen, dan heeft u veel verschillende keuzes. Voor de verschillende functionaliteiten, verschillende soorten printers maar ook de verschillende accessoires die in de printer gaan. Toners, cartridges de termen vliegen om uw oren. Een cartridge is vaak wel bekend. Maar wat is een toner? Hoe werkt een toner? En bij wat voor printer hoort een toner? Wij leggen het hieronder aan u uit.

Wat is een toner?

Laten we beginnen met het beantwoorden van de vraag: wat is een toner?

Dat is eigenlijk een hele eenvoudige vraag om te beantwoorden. Toner is namelijk de poeder die op het papier terecht komt om uw afdruk daadwerkelijk op het papier te krijgen. Eigenlijk is toner in de printerwereld dus hetzelfde als bij make-up. Daar is toner ook een poeder om kleur te geven op het gezicht. 

Hoe werkt een toner?

Nu de vraag: “wat is een toner”, is beantwoord, gaan we kijken naar de werking van een toner in de printer. Toner wordt in de printer gedaan door middel van een tonercartridge. Een tonercartridge gaat in de desbetreffende printer. De printer projecteert het document wat geprint moet worden op een elektrisch geladen rol. Deze elektrisch geladen rol wordt ook wel de drum genoemd. Op de projectie, de verlichte delen, blijft de toner uit de tonercartridge plakken. De drum wordt vervolgens over het papier gerold en op deze manier komt de toner op het papier terecht en is er dus een afdruk gemaakt.

Wat voor printer hoort er bij een toner?

Inmiddels zijn er dus twee vragen beantwoord: “wat is een toner?” en “hoe werkt een toner?” Dan is het nu tijd om de laatste vraag te beantwoorden: “wat voor printers horen en bij een toner?”

Dat zijn eigenlijk twee soorten printers: LED-printers en laserprinters. Beiden soorten werken met toner cartridges. Elk merk heeft wel zijn eigen toners, bekijk dus goed welke toner er in uw laser- of LED-printer hoort!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!