• Home
  • Advies
  • 3 punten waar je op moet letten bij het kopen van cartridges en toners
Cartridges en toners

3 punten waar je op moet letten bij het kopen van cartridges en toners

Profielfoto Muriël28 januari 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Je hebt een nieuwe cartridge of toner nodig voor jouw printer, maar je weet niet goed welke je nodig hebt. Daarom hebben wij voor jou een rijtje gezet, waar je op moet letten bij het kopen van inkt. Want, je wilt toch ook geld besparen?

INHOUDSOPGAVE

Koop de juiste cartridge of toner

Eerst is het zaak dat je bepaalt of je een cartridge of toner nodig hebt. In een inkjetprinter gaan inktcartridges in laserprinter gaan toners.

Het klinkt vrij vanzelfsprekend, maar let goed op welke inkt je koopt. Maar hoe komt je er nu achter welke cartridge of toner bij jouw printer hoort? Het is eigenlijk heel eenvoudig: je kunt via de fabrikantcode van jouw printer, de juiste inktcartridge of toner vinden. Heb je deze niet bij de hand, dan is dit geen enkel probleem. Je kunt ook de juiste cartridge vinden door te zoeken op het serienummer van jouw cartridge of toner. Als laatste kun je ook op onze PrintAbout website jouw printernaam intypen. Wanneer je, jouw printer intypt, laten we je ook de bijbehorende supplies zien.

Nog even samengevat, hoe je de juiste cartridge of toner vindt bij de printer:

  • Via de fabrikantcode van de printer.
  • Via het serienummer op de cartridge of toner.
  • Via uw printernaam in de zoekbalk op de PrintAbout website.

Standaard of XL-formaat cartridge/toner?

Dit is een keuze die je zelf moet maken, kies je voor het standaard formaat cartridge of liever een XL. Dit is vooral afhankelijk van hoe vaak je print. Print je met grote regelmaat, dan is een XL-cartridge voordeliger dan een standaard formaat. Hierdoor zijn de kosten per pagina automatisch ook lager. Wat goed is om te weten, is dat de XL-cartridge qua uiterlijk niet groter is, het bevat alleen meer inkt.

Huismerk of origineel merk

Tussen de kwaliteit van huismerk of originele cartridges of toners zit geen verschil. Elke huismerk cartridge of toner moet aan dezelfde strenge ISO-normen voldoen als de originele cartridges. Wat wel een voordelen zijn van huismerk cartridges of toners:

  • Huismerk cartridges zijn goedkoper, dus de printkosten zijn lager.
  • De garantie van je printer vervalt niet, als je er huismerk cartridges in doet.
  • De kwaliteit doet niet onder.
  • Bij PrintAbout heb je levenslange garantie op huismerkproducten.
  • Bij PrintAbout krijg je gratis verzending wanneer je huismerk koopt.

Heb je toch liever originele cartridges of toners? Deze leveren we uiteraard ook gewoon!

Cartridge en toner keuzehulp 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges of toners voor jouw printer? Wij hebben namelijk een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de supplies. Met slecht enkele stappen weet je welke cartridge of toner je nodig hebt.

Met ons advies willen we je graag helpen de juiste producten voor je printer te vinden. Heb je op deze pagina nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook onze andere pagina's of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk