Cartridges en toners

Alles over HP Instant Ink

Profielfoto Muriël
21 januari 2021 - door Muriël

Heeft u een printer van HP? Dan heeft u het vast al eens voorbij zien komen: Instant Ink. HP biedt met deze service de garantie dat u altijd over voldoende printerinkt beschikt – zonder dat u daarvoor naar de winkel moet. Makkelijk, maar er zitten ook  haken en ogen aan dit inkt-abonnement. In dit artikel leest u alles wat u over HP Instant Ink moet weten.

Wat is HP Instant Ink?

Met HP Instant Ink sluit u een abonnement af voor printerinkt. U betaalt dan voor het aantal pagina’s dat u per maand denkt te printen. Kies uit 5 abonnementen: voor 15, 50, 100, 500 of 700 pagina’s per maand. Hoe hoger het aantal pagina’s per maand, hoe hoger de maandprijs, maar hoe lager het bedrag dat u per pagina betaalt. 

Voor het HP Instant Ink abonnement krijgt u speciale cartridges toegestuurd. Deze cartridges blijven eigendom van HP en werken alleen met een actief abonnement. Is uw Instant Ink-cartridge leeg, dan krijgt u volgens de fabrikant automatisch een nieuwe opgestuurd. U hoeft dus niet meer naar de winkel. U hoeft niet meer na te denken over welke cartridge in uw printer past. En u zit op belangrijke momenten ook niet meer zonder inkt.

Een HP Instant Ink abonnement werkt niet met elke HP-printer: op de website van HP Instant Ink vindt u een overzicht van geschikte apparaten. 

Is HP Instant Ink gratis?

Nee, HP Instant Ink is niet gratis. U betaalt voor het aantal pagina’s dat u per maand print. Het abonnement van 15 pagina’s is wel gratis, maar er zit een addertje onder het gras. Voor elke pagina boven de 15 betaalt u namelijk flink bij: € 1,- voor 10 pagina’s. Dat lijkt in de eerste instantie wellicht niet zo duur, maar voor een gemiddeld verslag van 100 pagina’s moet u dan al € 10,- neertellen. Dat is meer dan u voor professioneel drukwerk betaalt. Zit er een foutje in uw document en moet u het opnieuw printen? Dan komt daar weer € 10,- bovenop. Zo loopt uw eenvoudige printopdracht al snel in de papieren.

HP Instant Ink prijzen

Ook voor de betaalde abonnementen van HP Instant Ink – voor 50, 100, 300 en 700 pagina’s – geldt: print u meer pagina’s dan waarvoor u een abonnement hebt afgesloten, dan moet u fors bijbetalen. In onderstaande tabel hebben we de kosten voor printen met HP Instant Ink met andere opties vergeleken. Stel dat u een printer uit de HP DeskJet 2620-serie in huis heeft. Deze printer is compatibel met HP Instant Ink, maar u kunt er ook een reguliere HP-cartridge (in dit geval de HP 304XL) of een cartridge van ons huismerk voor kopen.

HP instant ink vs PrintAbout huismerk

*Met HP Instant Ink betaalt u een vast bedrag per maand, dus het bedrag per pagina wordt hoger als u minder print dan het opgegeven aantal pagina’s.

Conclusie

Printen met een cartridge van ons huismerk is meestal het voordeligst. Het printen met HP Instant Ink lijkt op het eerste gezicht misschien iets voordeliger dan printen met een reguliere HP cartridge. Maar dan moet u wel precies het vooraf opgegeven aantal pagina’s afdrukken. U betaalt immers een vast bedrag per maand, dus met Instant Ink wordt het bedrag per pagina hoger als u minder print dan u van tevoren verwacht. Print u meer pagina’s? Ook dan moet u per pagina flink bijbetalen. Met een voordeelverpakking van ons huismerk is printen in de meeste gevallen het voordeligst - ongeacht hoe vaak u print. HP Instant Ink is eigenlijk pas interessant als u stelselmatig heel veel printjes maakt (meer dan 300 pagina’s per maand). In andere gevallen betaalt u dus vooral het gemak. Het is aan u of u dat het geld waard vindt.

HP Instant Ink ervaringen

Voor een HP Instant Ink ervaring kunt u het best terecht op een onafhankelijke review-website. HP Instant Ink Nederland is niet te vinden op Trustpilot, een bekende beoordelingswebsite. Maar een veelvoorkomende HP Instant Ink review op de .com-pagina van Trustpilot is dat de Instant Ink-cartridges regelmatig veel te laat worden geleverd. Het probleem zit dan niet in de bezorgdienst, maar in het feit dat uw printer de bestelling voor een nieuwe Instant Ink-cartridge niet goed aan HP doorgeeft (bijvoorbeeld door een slechte internetverbinding).

Wilt u meer weten over uw HP printer? Lees dan ook eens 3 verschillen tussen HP printer series of bekijk onze andere adviesartikelen

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!