Printers

3 verschillen tussen HP printer series

Profielfoto Muriël12 november 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 21 februari 2024

Een HP printer kopen? Je wilt er een gaan aanschaffen maar je twijfelt over welke het beste past bij jouw wensen? De opties bij printers zijn de laatste jaren alleen maar uitgebreid, waardoor de keuze moeilijker wordt. HP heeft iets bedacht om het makkelijker te maken voor je. Ze hebben voor thuisgebruik de HP DeskJet en HP Envy printer serie ontwikkelt, voor op kantoor zijn er de HP LaserJet, HP OfficeJet en HP PageWide printer series. We hebben voor jou op een rijtje gezet wat de verschillen zijn tussen de series, zodat je de printer vindt die het beste bij je past.

INHOUDSOPGAVE

Kantoor of thuis?

Het eerste verschil is hierboven al even genoemd. HP heeft bij de series gekeken of het vooral geschikt is voor thuisgebruik of vooral op kantoor. Of het geschikt is voor thuis of kantoor heeft dan weer vooral te maken met de hoeveelheid pagina’s de printer per minuut afdrukt.

Aantal pagina’s per minuut

De HP DeskJet en HP Envy, de printers voor thuisgebruik, printen tot 11 pagina’s per minuut. Dat verschilt nogal wat met de HP OfficeJet, LaserJet en PageWide waarbij er 19 tot 35 pagina’s per minuut worden afgedrukt.

Grootte printer

Zoals je mogelijk wel verwacht zijn de printers voor op kantoor over het algemeen groter dan de printers voor thuisgebruik. De HP DeskJet is de kleinste printer van alle series. Deze is dan ook het makkelijkst te verwerken in je meubilair en valt iets minder op. Hij is eenvoudiger in een kastje te plaatsen.

HP DeskJet vs HP Envy vs HP OfficeJet vs HP LaserJet vs HP PageWide

HP DeskJet printer

Zoek je een printer voor thuis, maar print je niet heel veel? Dan is deze inkjetprinter het meest geschikt. De HP DeskJet printer is de printer van het kleinste formaat van alle series en vooral geschikt als je af en toe iets moet printen en geen ruimte hebt voor een grote printer. Hij print 8 pagina’s per minuut. Deze HP DeskJet printer kan naast afdrukken ook scannen en kopiëren. Toners en supplies nodig? Bekijk dan ons complete aanbod aan HP LaserJet toners en supplies per model.

HP Envy printer

Ook deze Envy printer is het beste voor thuis. De HP Envy printer is een inkjetprinter met iets meer opties dan de HP DeskJets. Het biedt de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken en foto’s te printen. Ook heeft de HP Envy printer een kleurenscherm of touchscreen waardoor hij gemakkelijk te bedienen is. Bekijk hier ook alle HP Envy inkt cartridges en supplies per HP Envy printertype.

HP OfficeJet printer

Zoek je een printer voor op kantoor? Zoals de serienaam al zegt, is deze printer het meest geschikt. Het heeft een gemiddelde afdruksnelheid van 19 pagina’s per minuut. De HP OfficeJet (Pro) is dus het meest geschikt voor de kleine kantoren en biedt vrijwel altijd de mogelijkheid om ook te kopiëren en scannen. 

HP LaserJet printer

Deze printers gebruiken geen inktcartridges maar toners om afdrukken te maken. Dit is ook inkt, maar in poedervorm. De toners worden ook verkocht in grote toner cartridges. Een HP LaserJet is vooral geschikt voor MKB's, scholen of andere plekken waar veel geprint wordt. Het grootste deel van de HP LaserJet printers biedt de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken en te scannen. Bekijk hier ook alle HP LaserJet toners en supplies per printertype.

HP PageWide printer

Wil je een printer kopen voor op een groot kantoor, waar veel geprint moet worden? Dan is dit de printer die je zoekt. Deze printer serie heeft de snelste pagina afdruksnelheid. Met een gemiddelde van 35 pagina’s per minuut, is deze printer het meest geschikt voor de grote bedrijven, zoals multinationals of advocatenbureau’s. De HP PageWide heeft geen printkop, hierdoor kan deze nooit verstopt raken. De HP PageWide is een thermoprinter, dit houdt in dat de printer de hele breedte van de pagina in één keer print in plaats van over het papier heen en weer te schuiven. Ook is de printer voorzien van een automatische documentinvoer waardoor ze automatisch gemakkelijk een hele stapel papier kopiëren of scannen. Ook kunnen ze, net als alle andere printers, verbinden met een netwerk. Hierdoor kun je overal in het bedrijf verbinden met de printer en dus afdrukken maken.

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. In slechts enkele stappen weet je welke printer het best aansluit bij jouw behoeften.

Wil je liever zelf HP printers vergelijken?

Bekijk ons hele assortiment HP printers!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk