Printers

3 verschillen tussen HP printer series

Auteur profielfoto Muriël
12 november 2019 - door Muriël

Een HP printer, u wilt er een gaan kopen maar u twijfelt over welke het beste past bij uw wensen? De opties bij printers zijn de laatste jaren alleen maar uitgebreid, waardoor de keuze moeilijker wordt. HP heeft iets bedacht om het makkelijker te maken voor u. Ze hebben voor thuisgebruik de HP Deskjet en HP Envy printer serie ontwikkelt, voor op kantoor zijn er de HP Laserjet, HP Officejet en HP PageWide printer series. We hebben voor u op een rijtje gezet wat de verschillen zijn tussen de series, zodat u de printer vindt die het beste bij u past.

Kantoor of thuis?

Het eerste verschil is hierboven al even genoemd. HP heeft bij de series gekeken of het vooral geschikt is voor thuisgebruik of vooral op kantoor. Of het geschikt is voor thuis of kantoor heeft dan weer vooral te maken met de hoeveelheid pagina’s de printer per minuut afdrukt.

Aantal pagina’s per minuut

De HP Deskjet en HP Envy, de printers voor thuisgebruik, printen tot 11 pagina’s per minuut. Dat verschilt nogal wat met de HP Officejet, Laserjet en PageWide waarbij er 19 tot 35 pagina’s per minuut worden afgedrukt.

Grootte printer

Zoals u mogelijk wel verwacht zijn de printers voor op kantoor over het algemeen groter dan de printers voor thuisgebruik. De HP Deskjet is de kleinste printer van alle series. Deze is dan ook het makkelijkst te verwerken in uw meubilair en valt iets minder op. 

HP Deskjet, HP Envy, HP Officejet, HP Laserjet en HP PageWide

HP Deskjet printer
Zoekt u een printer voor thuis, maar print u niet heel veel? Dan is deze inkjetprinter het meest geschikt. Hij is de printer van het kleinste formaat in van alle series en vooral geschikt als u af en toe iets moet printen en geen ruimte heeft voor een grote printer. Hij print 8 pagina’s per minuut. Deze HP Deskjet printer kan naast afdrukken ook scannen en kopiëren. 

HP Envy printer
Ook deze Envy printer is het beste voor thuis. De HP Envy printer is een inkjetprinter met iets meer opties dan de Deskjets. Het biedt de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken en foto’s te printen. Ook heeft de printer een kleurenscherm of touchscreen waardoor hij gemakkelijk te bedienen is.

HP Officejet printer
Zoekt u een printer voor op kantoor? Zoals de serienaam al zegt, is deze printer het meest geschikt. Het heeft een gemiddelde afdruksnelheid van 19 pagina’s per minuut. De HP Officejet (Pro) is dus het meest geschikt voor de kleine kantoren en biedt vrijwel altijd de mogelijkheid om ook te kopiëren en scannen. 

HP Laserjet printer
Deze printers gebruiken geen inktcartridges maar toners om afdrukken te maken. Dit ook ook inkt, maar in poedervorm. De toners worden ook verkocht in grote toner cartridges. Een HP Laserjet is vooral geschikt voor MKB's, scholen of andere plekken waar veel geprint wordt. Het grootste deel van de HP Laserjet printers biedt de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken en te scannen.

HP PageWide printer
Zoekt u een printer voor op een groot kantoor, waar veel geprint moet worden? Dan is dit de printer die u zoekt. Deze printer serie heeft de snelste pagina afdruksnelheid. Met een gemiddelde van 35 pagina’s per minuut, is deze printer het meest geschikt voor de grote bedrijven, zoals multinationals of advocatenbureau’s. De HP PageWide heeft geen printkop, hierdoor kan deze nooit verstopt raken. De HP PageWide is een thermoprinter, dit houdt in dat de printer de hele breedte van de pagina in één keer print, in plaats van over het papier heen en weer te schuiven. Ook is de printer voorzien van een automatische documentinvoer waardoor ze automatisch gemakkelijk een hele stapel papier kopiëren of scannen. Ook kunnen ze, net als alle andere printers, verbinden met een netwerk. Hierdoor kun je overal in het bedrijf verbinden met de printer en dus afdrukken maken.

Wilt u een van de HP printers kopen? Bekijk dan al onze HP printers.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk hier de overige adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!