Cartridges en toners

In 4 stappen Brother printer inkt vervangen!

Profielfoto Muriël11 april 2022 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Ben jij in het bezit van een Brother inkjetprinter? Het kan zijn dat je na enige tijd de Brother printer cartridge moet vervangen. Geen zorgen, dit is heel eenvoudig. Met het onderstaand stappenplan kun je makkelijk jouw Brother inktpatronen vervangen.

INHOUDSOPGAVE 

Voorbereiding

Zorg te allen tijde dat jouw Brother printer is ingeschakeld voordat je de Brother printer inkt gaat vervangen. Controleer voor de zekerheid altijd of je de juiste cartridge hebt, voor jouw printer. Weet je zeker dat je de juiste cartridge hebt? Dan kun je de nieuwe cartridges alvast uit de verpakking halen.
Tip! Houd voor de zekerheid een doekje bij de hand om onder de lege cartridges te houden. Wanneer je de Brother printer cartridges moet vervangen kan er nog wel eens inkt uit lekken.

Stap 1 - Cartridgeklep openen

De cartridges in jouw Brother printer zitten verscholen achter een klep. De locatie van deze klep is afhankelijk van jouw model printer. Dit is echter altijd de voorkant of een van de twee zijkanten. Wanneer je deze klep hebt gevonden, kun je deze openen.

Stap 2 - De lege cartridges verwijderen

Om de Brother cartridges te vervangen, moet je eerst de lege cartridges uit de printer verwijderen. Dit doe je door de vergrendeling van de lege cartridges in te drukken. Je kunt nu de Brother inktpatronen vervangen door eerst de lege cartridges er uit te halen. Houd het doekje onder de lege cartridges om te voorkomen dat er inkt lekt op jouw handen of kleding. Is er toch inkt gelekt? Lees dan ons advies over het verwijderen van inkt.

Stap 3 - Voorbereiding Brother cartridge vervangen

Dan kun je nu de voorbereiding beginnen voor het Brother inktpatronen vervangen. Je pakt je nieuwe cartridge om de vacuüm afdichting eraf te halen. Let op, zodra je dit doet moet de cartridge direct in jouw printer geplaatst worden. Anders kan de inkt uitdrogen. De vacuüm afdichting haal je er af door de groene vergrendeling linksom te draaien op de oranje verpakking. Je kunt nu de oranje verpakking verwijderen. Goed om te weten: niet alle Brother cartridges bevatten een oranje verpakking. 

Stap 4 - Brother printer inkt vervangen: cartridge plaatsen

Nu je al het beveiligingsmateriaal hebt verwijderd, kun je de Brother cartridge vervangen door de nieuwe cartridge vast te pakken. Let op! Raak de chip of printkop van de cartridge niet aan. Wanneer je deze aanraakt, kan deze beschadigen waardoor hij onleesbaar wordt voor jouw printer. De chip kun je herkennen aan een koperkleurig contactpunt. Niet elke cartridge bevat een printkop, deze kan ook verwerkt zijn in jouw printer. Je kunt nu de nieuwe Brother cartridge plaatsen op de desbetreffende plek voor deze kleur in jouw printer. Druk voorzichtig op de plek die gemarkeerd is met het woord ‘PUSH’, wanneer je hem in de printer plaatst. Hij zit goed vast wanneer je een klik hoort.

Veel gestelde vragen over het vervangen van Brother inkt

Werkt het per Brother inkjetprinter nog anders?

Deze vraag kunnen we eigenlijk heel kort beantwoorden. 
Nee, ga jij jouw Brother printer inkt vervangen? Dan werkt dit hetzelfde voor elke cartridge. Of er nu 1, 2 of 4 cartridges in jouw Brother inkjetprinter gaan, je voert bovenstaand stappenplan uit voor elke Brother cartridge die je moet vervangen in jouw printer.


Wat kun je doen met lege Brother cartridges?

Momenteel kunnen we bij PrintAbout nog geen lege Brother cartridges recyclen. Wij raden dus aan om deze te brengen naar een inleverpunt bij jou in de buurt. Hierbij kun je denken aan, bijvoorbeeld, de supermarkt.


Cartridge niet gevonden door je printer?

In enkele gevallen kan het voorkomen dat je klaar bent met het Brother printer inkt vervangen en dat je niet direct kunt printen. Het kan nog weleens voorkomen dat een printer de cartridge niet goed kan lezen. Dan raden we aan het volgende te doen:
Controleer nog een keer goed of je alle beveiligingsstrips en -materiaal hebt verwijderd van de cartridge.
Controleer of je de cartridge op de juiste plek hebt teruggeplaatst in de printer. De cartridge met zwarte inkt, moet ook op de plek voor zwarte inkt worden teruggeplaatst etc. De printer is zo gebouwd dat hij alleen deze chips kan lezen.


Heb je alles goed gecontroleerd?

Dan raden we aan om na het Brother printer cartridges vervangen de printer te resetten. Ons advies is om dit handmatig te doen. Dit doe je door de printer na het Brother inktpatronen vervangen, uit te zetten en de stekker voor 1 minuut uit het stopcontact te halen. Doe vervolgens de stekker weer in het stopcontact en zet de printer aan. Tijdens het opstarten zal de printer de Brother cartridge opnieuw gaan lezen. Vaak is dit voldoende om de printer de cartridge wel te laten lezen.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. In slechts enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

Bekijk ons hele assortiment Brother cartridges!

Vind hier de beste Brother cartridges voor jou.

Heb je de Brother cartridge vervangen maar behoud je het probleem? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij raden je aan dit via de mail te doen. Vermeld hierbij direct jouw typenummer van jouw Brother printer en voeg een foto van de foutmelding toe. We helpen je graag met het oplossen van dit probleem!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk