Printers

Brother printer installeren

Profielfoto Muriël
8 september 2020 - door Muriël

Heeft u een nieuwe Brother printer aangeschaft? Dan moet u de Brother printer installeren. Een Brother printer installeren is niet zo lastig maar u moet net even de stappen weten. Wij leggen u graag de stappen uit, zodat uw printer installeren eenvoudig en snel gaat. 

Brother printer voorbereiden

Wilt u de Brother printer installeren? Dan moet u eerst enige voorbereidingen treffen.

Verpakkingsmateriaal

Allereerst moet u het verpakkingsmateriaal verwijderen van en rondom de printer. Hierbij denkt u aan de doos, het transportmateriaal en eventueel beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer. In de handleiding kunt u precies zien welk beschermmateriaal er eventueel in uw printer zit. Lees deze dus goed door zodat u niks vergeet, dit belemmert het installeren van uw Brother printer.

Steek nu de stekker in het stopcontact.

Maak uw keuze

Hoe wilt u de Brother printer installeren en verbinden? Wilt u dat doen door kabels of via de wifi? Wanneer u ervoor kiest dit via de kabel te doen, dan stopt u de kabel in uw pc en in de printer. Weet u niet zeker of uw printer aangesloten kan worden via de wifi? Dan vindt u dit terug in uw handleiding van de Brother printer.

Plaats nu de cartridges of toners in uw Brother printer net als een stapeltje papier. Uw printer is namelijk klaar voor gebruik!

Zet de printer aan.

Brother printer installeren

Nu de printer volledig is aangesloten, wilt u natuurlijk zorgen dat u er printopdrachten naar toe kunt sturen vanaf uw pc of andere apparaten. Hiervoor moet u de Brother software op uw printer installeren. Hier vindt u de software voor uw printer: http://support.brother.com/g/b/countrytop.aspx?c=nl&lang=nl

Hier volgt u de aangeven stappen van het installatieproces.

Via dit programma kunt u ook kiezen voor uw verbindingsmethode.

Brother printer installeren zonder de software

Wilt u de Brother printer installeren zonder de software die u moet downloaden op uw pc. Dan kunt u de printer ook aansluiten via wifi en via uw eigen printer. Hiervoor moet de printer wel een wifi functie hebben.

  1. Op uw printer gaat u hiervoor naar het wifi icoontje
  2. Dan klikt u op instellingen wijzigen
  3. Dan start u de installatie
  4. Kiest u de naam van uw netwerk (ook wel SSID)
  5. Voert u het wachtwoord in van uw wifinetwerk
  6. En klikt u op OK, door te navigeren met de pijltjes.

Uw printer maakt nu verbinding met het internet of de kabel, waardoor het Brother printer installeren is gelukt! U kunt nu printen!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!