Printers

HP printer problemen oplossen

Profielfoto Muriël14 januari 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Kan jouw HP printer geen verbinding met het wifi-netwerk maken? Of zegt de HP printer dat de inkt op is terwijl dat niet zo is? In dit artikel lees je alles over HP foutmeldingen – en hoe je de problemen met een HP printer eenvoudig oplost.

INHOUDSOPGAVE

HP printer wifi werkt niet

Verschijnt de foutcode ‘0XB80AFA20’ op het display van jouw printer? Dan kan jouw printer geen verbinding met jouw draadloze internetverbinding (meer) maken. Vaak helpt het om jouw printer uit- en aan te zetten door de stekker even uit het stopcontact te halen. Als dit niet werkt, reset jouw router (voor draadloos internet) dan op dezelfde manier.

HP printer print niet

Stel: jouw HP printer print niet meer. Bijvoorbeeld door een printkopfout (0XC19A0023), een inktprobleem (0xc19a0020) of een andere (onderliggende) oorzaak. In zo’n geval is het raadzaam om de printer eerst volledig te resetten:

  1. Verwijder alle cartridges uit het apparaat.
  2. Zet de HP printer uit.
  3. Verwijder eventuele datakabels en haal de stekker van de printer uit het stopcontact.
  4. Wacht minimaal twee minuten.
  5. Sluit alle data- en stroomkabels weer aan een plaats de cartridges terug.

Krijg je een melding dat je de printer opnieuw moet instellen? Volg de stappen op het beeldscherm dan nauwkeurig op.

Nieuwe cartridge werkt niet (HP)

Werkt de (nieuwe) cartridge niet? Een HP printer probleem met cartridge kan voorkomen wanneer de nieuwe cartridge niet voor jouw type printer geschikt is. Om te controleren of je de juiste cartridge heeft gekocht, kun je het productnummer van de cartridge intikken in de zoekbalk op onze website. Is de cartridge wel compatibel? HP printer inkt problemen zitten vaak niet in de cartridge, maar in de printer zelf. Bijvoorbeeld: de HP printer print geen zwart, of de HP printer print kleuren niet goed. Reset eerst de printer door de stappen uit de vorige alinea op te volgen.

Heeft het resetten niet gewerkt? Dan ondervind je misschien problemen met de printkop (bijvoorbeeld bij foutmelding ‘0XC19A0023’). In ons artikel ‘De printkop van jouw inkjetprinter reinigen’ lees je hoe je de afdrukkwaliteit van jouw printer kunt verbeteren. 

HP printer problemen oplossen met de HP Print and Scan Doctor

De HP Print en Scan Doctor is de digitale probleemoplosser van HP. Wordt de printer als offline weergegeven? Of blijven jouw documenten in de wachtrij hangen? Dan kan deze digitale tool uitkomst bieden. Download de HP Print en Scan Doctor op de website van HP en volg de stappen op jouw beeldscherm nauwkeurig op. Let op: download digitale programma’s uitsluitend op de website van de fabrikant (en niet op websites van derden).

Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens bij onze andere adviesartikelen. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk