Printers

HP printer problemen oplossen

Profielfoto Muriël
14 januari 2021 - door Muriël

Kan uw HP printer geen verbinding met uw wifi-netwerk maken? Of zegt uw HP printer dat de inkt op is terwijl dat niet zo is? In dit artikel leest u alles over HP foutmeldingen – en hoe u de problemen met uw HP printer gemakkelijk oplost.

HP printer wifi werkt niet

Verschijnt de foutcode ‘0XB80AFA20’ op het display van uw printer? Dan kan uw printer geen verbinding met uw draadloze internetverbinding (meer) maken. Vaak helpt het om uw printer uit- en aan te zetten door de stekker even uit het stopcontact te halen. Als dit niet werkt, reset uw router (voor draadloos internet) dan op dezelfde manier.

HP printer print niet

Stel: uw HP printer print niet meer. Bijvoorbeeld door een printkopfout (0XC19A0023), een inktprobleem (0xc19a0020) of een andere (onderliggende) oorzaak. In zo’n geval is het raadzaam om de printer eerst volledig te resetten:

  1. Verwijder alle cartridges uit uw apparaat. 
  2. Zet uw HP printer uit. 
  3. Verwijder eventuele datakabels en haal de stekker van uw printer uit het stopcontact. 
  4. Wacht minimaal twee minuten.
  5. Sluit alle data- en stroomkabels weer aan een plaats de cartridges terug. 

Krijgt u een melding dat u de printer opnieuw moet instellen? Volg de stappen op het beeldscherm dan nauwkeurig op.

Nieuwe cartridge werkt niet (HP)

Werkt uw (nieuwe) cartridge niet? Een HP printer probleem met cartridge kan voorkomen wanneer de nieuwe cartridge niet voor uw type printer geschikt is . Om te controleren of u de juiste cartridge heeft gekocht, kunt u het productnummer van de cartridge intikken in de zoekbalk op onze website. Is de cartridge wel compatibel? HP printer inkt problemen zitten vaak niet in de cartridge, maar in de printer zelf. Bijvoorbeeld: uw HP printer print geen zwart, of uw HP printer print kleuren niet goed. Reset eerst uw printer door de stappen uit de vorige alinea op te volgen.

Heeft het resetten niet gewerkt? Dan ondervindt u misschien problemen met de printkop (bijvoorbeeld bij foutmelding ‘0XC19A0023’). In ons artikel ‘De printkop van uw inkjetprinter reinigen’ leest u hoe u de afdrukkwaliteit van uw printer kunt verbeteren. 

HP printer problemen oplossen met de HP Print and Scan Doctor

De HP Print en Scan Doctor is de digitale probleemoplosser van HP. Wordt uw printer als offline weergegeven? Of blijven uw documenten in de wachtrij hangen? Dan kan deze digitale tool uitkomst bieden. Download de HP Print en Scan Doctor op de website van HP en volg de stappen op uw beeldscherm nauwkeurig op. Let op: download digitale programma’s uitsluitend op de website van de fabrikant (en niet op websites van derden).

Niet gevonden wat u zoekt? Kijk dan eens bij onze andere adviesartikelen. We helpen u graag!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!