Cartridges en toners

Huismerk toners vs originele toners

Profielfoto Muriël
25 juni 2020 - door Muriël

Heeft u thuis of op kantoor een laserprinter staan waarmee u regelmatig afdrukken maakt? Dan kan het zo zijn dat u na verloop van tijd lege toners heeft. Zeker wanneer u de laserprinter veelvuldig gebruikt. Daarnaast gaan in bedrijven toners sneller op dan in een huishouden. Ongeacht waar de laserprinter staat, de lege toners moeten vervangen worden voor volle. Deze lege toners moeten vervangen worden door volle toners. Vaak is het zo dat er een bepaalde soort toner in uw printer past. Toch heeft u wel een keuze wanneer u een nieuwe toner aanschaft. U heeft namelijk de keuze uit een originele merk toner of een PrintAbout huismerk toner. Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten tussen de toner. In dit artikel leggen we de verschillen en overeenkomsten tussen de PrintAbout huismerk toners en de originele toners.

Verschillen tussen PrintAbout huismerk toners en originele toners

Eerst zetten we voor u de verschillen op een rijtje tussen de PrintAbout huismerk toners en originele toners. De verschillen zitten hem opvallend genoeg niet in de kwaliteit van inkt maar in de prijs en hoeveelheid inkt die de toners bevat. Toners bevatten natuurlijk geen vloeibare inkt, maar poeder. In de huismerk toners zit vaak meer poeder inkt. Hierdoor kunt u meer afdrukken maken.


De originele toners zijn de toners van het merk printer wat u heeft. Deze toners zijn door de merknaam vaak duurder dan een huismerk toner. U betaalt er dus meer geld voor. PrintAbout huismerk toners zijn dus voordeliger.

Overeenkomsten tussen de toners

Ook zijn er overeenkomsten tussen originele toners en PrintAbout huismerk toners. Zo is de inkt van de originele toner gelijk aan de inkt van de huismerk toners. Hoe dit kan ondanks de lagere prijs en hogere hoeveelheid inkt? Dat komt doordat er bepaalde ISO-normen verbonden zijn aan de inkt in de toners. ISO-normen zijn voorwaarden waaraan de inkt moet voldoen. Door deze voorwaarden is de inkt in alle soorten toners gelijk. Waar u dus voor betaalt, zijn eigenlijk de merken. Niet voor een hogere kwaliteit poeder inkt.

Daarnaast kan het nog weleens voorkomen dat er een foutmelding op uw printer verschijnt als u een toner plaatst in de printer die niet van het originele merk is. Zolang het wel de goede toner is, kan er eigenlijk niks misgaan. Uw printer gaat er niet kapot van en u kunt de foutmelding doorklikken. In veel gevallen komt er echter geen foutmelding bij een huismerk toner. Deze foutmelding komt er vooral, omdat het merk wilt dat u hun toners gebruikt. Daarnaast verloopt uw garantie niet en kan uw printer niet kapot gaan van een huismerk toner.

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!