Cartridges en toners

Printen met de goedkoopste inkt

Tyra Gomez8 januari 2024 - door TyraLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

In een tijd waarin thuiswerken en online leren steeds gebruikelijker worden, is een betrouwbare printer erg belangrijk. Of je nu documenten afdrukt voor werk, school of persoonlijk gebruik, de kosten van inkt kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op printen zonder in te leveren op kwaliteit. In deze blog delen we handige tips om zo zuinig mogelijk te printen, zodat je jouw budget onder controle kunt houden zonder concessies te doen aan jouw printbehoeften.

Tips om te besparen op jouw printkosten

Wil je besparen op printkosten, zonder daarvoor in te leveren op kwaliteit? PrintAbout biedt huismerk cartridges en toners, waarmee je meer kunt printen voor minder geld. Het huismerk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid, terwijl het toch aanzienlijk goedkoper is dan originele inktcartridges.

Maar voordat we verder ingaan op het PrintAbout huismerk, laten we eens kijken naar de verschillende factoren waar je op moet letten als je budgetbewust wilt printen.

1. Kies de juiste printer:
Voordat we naar inktbesparende technieken gaan kijken, is het belangrijk om een printer te kiezen die past bij jouw behoeften. Inkjetprinters zijn over het algemeen goedkoper dan laserprinters in aanschaf, maar ze verbruiken vaak meer inkt per pagina. Overweeg daarom een laserprinter als je voornamelijk tekst afdrukt en geen kleurenafdrukken nodig hebt.

2. Print in de juiste modus:
Printers hebben verschillende afdrukmodi, zoals concept, normaal en beste kwaliteit. Door te printen in de conceptmodus kun je aanzienlijk op inkt besparen, hoewel de kwaliteit van de afdrukken iets minder kan zijn. Pas de instellingen aan op basis van jouw specifieke behoeften en geef prioriteit aan zuinigheid als dat mogelijk is.

3. Gebruik een speciaal font voor inktbesparing:
Sommige lettertypen verbruiken meer inkt dan andere. Met het lettertype Century Gothic bespaar je tot ruim 25% meer inkt of toner dan met de standaard Arial. Vermijd lettertypen met dikgedrukte of sierlijke kenmerken, omdat deze vaak meer inkt nodig hebben om goed af te drukken.

4. Stel standaardinstellingen voor zwart-witafdrukken in:
Veel printers zijn ingesteld om automatisch kleurenafdrukken te maken, zelfs als ze alleen zwarte tekst bevatten. Ga naar jouw printerinstellingen en stel deze zo in dat er standaard zwart-witafdrukken worden gemaakt om onnodig inktverbruik te voorkomen.

5. Onderhoud je printer regelmatig:
Een goed onderhouden printer presteert beter en verbruikt minder inkt. Reinig de printkoppen regelmatig en voer eventuele software-updates uit. Dit zorgt voor een optimale afdrukkwaliteit en minimaliseert het risico op verstoppingen, wat weer kan leiden tot onnodige verspilling van inkt.

Welke printers zijn zuinig?  

Er zijn verschillende type printers op de markt, zoals: inkjet-, laser- en inkttankprinters, maar welke printer heeft de laagste printkosten? Laten we de diverse mogelijkheden bekijken:

1. Epson EcoTank-serie: Deze printers worden geleverd met grote inkttanks die je zelf kunt bijvullen met onze voordelige huismerk inkt. Met één vulling kun je duizenden pagina's afdrukken, waardoor je kosten aanzienlijk worden verlaagd.

2. HP OfficeJet Pro-serie: Deze printers staan bekend om hun lage afdrukkosten per pagina en hun efficiëntie bij dubbelzijdig printen. Ze zijn ook compatibel met ons huismerk, waardoor je nog meer kunt besparen.

3. Canon PIXMA serie: Deze printers hebben ook grote inkttanks en bieden een hoge afdrukkwaliteit tegen lage kosten per pagina. Bovendien zijn ze compatibel met ons huismerk, wat zorgt voor extra besparingen.

Besparen met PrintAbout huismerk inkt

Bij PrintAbout geloven we dat iedereen moet kunnen profiteren van betaalbaar printen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Daarom hebben we ons huismerk ontwikkeld dat voldoet aan de strenge ISO-kwaliteitsnormen, terwijl het toch aanzienlijk goedkoper is dan originele inktcartridges. Met ons huismerk kun je meer printen voor minder geld, wat een enorme besparing kan opleveren op lange termijn. 

Als voorbeeld nemen we de HP 953XL cartridges. Zo is de PrintAbout HP953XL 4-kleuren inkcartridge aanzienlijk meer gevuld met inkt dat de originele, hierdoor doe jij langer met 1 cartridge. Je bespaart in totaal 73% per afdruk met het huismerk vergeleken met de originele inktcartridges. 

printabout voordeel

Er zijn PrintAbout cartridges voor elke serie printer van originele merken, zoals Canon, Brother, Epson en HP. Daarnaast krijg je ook levenslange garantie op huismerk inktcartridges en huismerk toners. Wij hebben de resultaten ook getest, lees hier meer over in het artikel De vergelijking van ons huismerk vs origineel | PrintAbout.

Conclusie

Door slimme keuzes te maken bij het kiezen van een printer, het gebruiken van PrintAbout huismerk cartridges, zuinige printinstellingen toe te passen en selectief af te drukken, kun je flink besparen op inktkosten zonder concessies te doen aan jouw printbehoeften. Experimenteer met deze tips en vind de beste strategie die past bij jouw budget en printvereisten. Vergeet niet dat elke druppel inkt telt!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel