Printers

Help! Mijn printer is offline

Profielfoto Muriël
29 april 2021 - door Muriël

Geeft uw computer de melding dat uw printer offline is? Dan is er waarschijnlijk iets mis met de verbinding tussen de twee apparaten. In dit artikel leest u alles over de mogelijke oorzaken en oplossingen voor een offline printer.

Verbindingsproblemen controleren en herstellen

Wanneer uw computer en printer niet goed (meer) met elkaar communiceren, kunt u zelf een aantal stappen nemen om dit probleem te verhelpen.

  • Is uw printer met een kabel op uw computer of laptop aangesloten? Controleer dan of deze kabel goed vast zit en onbeschadigd is. Probeer de kabel ook eens los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.
  • Let op: Haal eerst de stroomkabel uit het stopcontact. Is de verbindingskabel beschadigd? Gebruik onze keuzehulp om snel en gemakkelijk een nieuwe kabel voor uw printer te vinden.
  • Heeft u een draadloze printer? Controleer dan eerst of uw wifi-netwerk goed werkt. Soms helpt het om de router voor uw draadloze internetverbinding te resetten.
  • Geen succes? Controleer dan de netwerkinstellingen van uw printer. Kijk bij ‘Netwerkinstellingen’ op het display en zoek naar ‘Verbinding herstellen’ of een vergelijkbare optie (het navigatiemenu kan per printer verschillen).
  • Heeft uw printer geen display, ga dan het configuratiescherm op uw computer (‘Configuratiescherm’ bij Windows of ‘Systeemvoorkeuren’ bij Apple). Navigeer bij ‘Printers’ naar ‘Instellingen’. Hier kunt u de verbindingsstatus bekijken en herstellen.

Uw apparaten updaten

Zorg ervoor dat zowel uw printer als uw computer altijd van de nieuwste software-update is voorzien. Zo weet u zeker dat alles goed en veilig blijft werken.

  • Ga naar de website van de fabrikant en zoek uw printer op. Als er software, software-updates of drivers beschikbaar zijn kunt u die hier meestal vinden. 
  • Print u via een app, zoals de Smart App van HP voor uw mobiele telefoon of tablet? Zorg dan ook dat u over de meest recente versie beschikt. Nieuwe versies en updates vindt u in de App Store (Apple) of Play Store (Android).
  • Sommige draadloze printers met display kunnen direct vanaf de printer worden geüpdatet (dus zonder computer, smartphone of tablet). Navigeer via ‘Instellingen’ naar ‘Software-updates’ (de opties in het navigatiemenu kunnen per printer verschillen).

Tot slot: zorg ervoor dat updates op uw printer, computer en mobiele apparaat automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.

Vond u dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen, bijvoorbeeld over draadloos printen. Of neem contact op met onze klantenservice via de mail, chat of telefoon. We helpen u graag!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!