• Home
  • Advies
  • Welke cartridge past in welke printer? Wij vertellen het u!
Cartridges en toners

Welke cartridge past in welke printer? Wij vertellen het u!

Profielfoto Muriël
5 maart 2020 - door Muriël

Heeft u een nieuwe printer gekocht? Dan heeft u cartridges nodig om te printen. Uitzoeken in welke printer, welke cartridge moet kan nog best een uitdaging zijn. Er zijn zoveel soorten en elk merk printer of elke printerserie heeft weer een andere cartridge. We willen het zo makkelijk mogelijk maken voor u. Daarom zetten we voor u graag op een rijtje hoe u uit kunt vinden welke cartridge past in welke printer. Zo vindt u altijd de juiste cartridge voor de juiste printer!

Soorten printers

Het is als eerst van belang dat u bepaalt wat voor soort printer u heeft. Heeft u een laserprinter of een inkjetprinter? Dat bepaalt of u een inktcartridge of toner cartridge nodig heeft. In een inkjetprinter gaan inktcartridges, in een laserprinter gaan toners. In een andere advies blog beschrijven we het verschil tussen een toner en cartridge voor u, mocht u hier meer over willen weten. Wanneer u dit heeft bepaald, wordt de zoektocht al gemakkelijker.

Welke cartridge is op?

U weet nu dus of u een toner cartridge of inktcartridge nodig heeft, dat helpt al met het beantwoorden van de vraag: “welke cartridge past in welke printer?”. Nu kan de zoektocht naar de juiste cartridge echt beginnen! 

De printer of computer geeft u een melding dat uw inkt op is. Dan is het dus een kwestie van kijken welke kleur aan vervanging toe is. Krijgt u geen melding maar merkt u dat de kleuren er minder goed uitzien op uw print? Dan kunt u de cartridges bekijken en voelen welke op zijn. 

Hoe voelt u welke cartridge op is? Dat kunt u eenvoudig doen door de cartridge te schudden. Met name cartridges die al eerder gebruikt zijn, maken een klotsend geluid als je ze heen en weer schudt. 

Bepalen welke cartridge in welke printer past

Bij PrintAbout bieden we 3 manieren aan, hoe u kunt uitvinden welke cartridge in welke printer past. Hieronder lichten we elke manier aan u uit. De opties gelden voor zowel een inktcartridge als een toner cartridge.

Fabriekscode

Elke cartridge krijgt een fabriekscode mee, deze kunt u vinden aan de zijkant of voorkant van de cartridge. Wanneer u hierop zoekt in de zoekbalk, komt de goede cartridge direct naar boven.

Printer

U kunt ook de printernaam intypen in de zoekbalk, dan komt er links een lijstje met printers. U kunt op de betreffende printer klikken. Op de productpagina van de printer vindt u dan de cartridges die in de printer passen.

Keuzehulp

Op de PrintAbout website hebben we een cartridge keuzehulp. Hier vult u uw printermerk, printerserie en printermodel in. Dit is de manier hoe u eenvoudig uitvindt welke cartridge in welke printer past. 

Raak niet in de war wanneer u het originele merk en PrintAbout huismerk ziet tussen de cartridges. Bij PrintAbout bieden we u ook cartridges van ons eigen merk. Deze huismerk cartridges en  huismerk toners zijn gevuld met meer inkt, u krijgt er levenslange garantie op en ze worden gratis verzonden. Wanneer u weet welke cartridge past in welke printer, is het zeker de moeite waard ons huismerk te bekijken. Daarnaast kunt u lege cartridges inleveren bij PrintAbout.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan ook onze andere adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!