Printers

HP printer installeren

Profielfoto Muriël
12 maart 2020 - door Muriël

Heeft u een nieuwe HP printer gekocht? Dan moet u deze HP printer installeren. Het installeren van een HP printer is eigenlijk heel eenvoudig. Het kan via de kabel of wifi. Hieronder lichten we de verschillende manieren uit. In dit advies gebruiken we de HP inkjetprinters als voorbeeld, het installatieproces is in veel gevallen hetzelfde. Mocht u verschillen tegenkomen, kunt u het beste de handleiding erbij pakken.

De voorbereiding

Voordat u de HP printer gaat installeren, moet u eerst de verpakking halen en het transportmateriaal verwijderen. Het kan ook zo zijn dat er nog beschermmateriaal aan de binnenkant printer zit. In de handleiding kunt u ook vinden waar het precies zit.

U kunt nu de printer stekker in het stopcontact steken en de printer aanzetten. Nadat de printer is aangezet kunt u het papier ook in de printer plaatsen.

1. Cartridges installeren

Bij het installeren van de HP printer moet u als eerste de cartridge plaatsen. Zorg ervoor dat u dit rustig en nauwkeurig doet. Plaats de juiste kleur cartridge op de juiste plek en verwijder de oranje sticker van de cartridge. Druk de cartridge in de houder totdat je een klik hoort. Bij PrintAbout kunt u terecht voor originele en huismerk cartridges. Wat het verschil is tussen de twee, kunt u lezen op onze adviespagina over de kwaliteit van de huismerk cartridge.

2. Kies de gewenste verbindingsmethode

Verbinden met de wifi

Klik op de printer op het wifi-tekentje en klik vervolgens op instellingen. Vervolgens kunt u de draadloze installatie stappen op het scherm volgen. De verbinding kan tot ongeveer een minuut duren. 

De verbinding met de wifi kan ook via de software op uw computer later. 

Verbinden via de kabel

U kunt uw HP printer installeren via wifi, maar u kunt de HP printer ook installeren via de kabel, zonder internet. Dit is erg eenvoudig. Hierbij moet u de kabel in de printer pluggen maar ook in de laptop of computer. Als u een Windows computer heeft moet u eerst de software op uw computer downloaden. Heeft u een Apple apparaat? Dan moet u eerst de kabel aansluiten en dan pas de software downloaden.

3. HP printer software downloaden

Om de printer goed te kunnen gebruiken heeft u de HP software nodig op uw computer. In uw browser moet u hiervoor naar: 123.hp.com. Daar vult u de productnaam van de printer in en op zoeken klikken. Vervolgens download u het programma. 

U kunt nu het gedownloade programma openen. Als uw printer compatibel is met HP Instant Ink, zal er direct gevraagd worden of u hier gebruik van wilt maken. Wilt u het niet gebruiken omdat u bijvoorbeeld liever huismerk HP cartridges gebruikt of liever zelf wilt bepalen wanneer u nieuwe cartridges moet koopt? Dan kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Vervolgens doorloopt u alle stappen om de software te installeren. U kunt kiezen voor ‘volledige software en stuurprogramma’s’ als u ook software wilt installeren om problemen te verhelpen. Wanneer u dit niet nodig heeft, kunt u gewoon het basisstuurprogramma downloaden. 

De installatie duurt vervolgens even. Na de installatie zal de computer verbinding gaan maken met uw printer. Zorg dus dat u tegen die tijd de wifi-code bij de hand hebt, of de printer met de kabel heeft aangesloten aan uw pc.

Veel printplezier!

U kunt nu gebruik maken van uw HP printer. Want de installatie van de HP printer is gelukt! 

Wilt u weten hoe u de HP Printer draadloos installeert?

Lees dan deze adviesblog

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!