• Home
  • Advies
  • Hoe is de kwaliteit van een huismerk cartridge?
Cartridges en toners

Hoe is de kwaliteit van een huismerk cartridge?

Profielfoto Muriël
11 mei 2021 - door Muriël

Is de cartridge van jouw printer (bijna) leeg? Dan moet je een nieuwe cartridge kopen. Je kunt kiezen tussen een originele cartridge van jouw printermerk of een huismerk cartridge. Een huismerk cartridge is vaak zoveel goedkoper dat u gaat twijfelen over de kwaliteit van de cartridge. Je gaat op zoek naar ervaringen met het huismerk. Deze twijfel is niet nodig. Het huismerk is net zo goed, toch benieuwd naar de verschillen tussen een originele en een huismerk cartridge? Wij vertellen het je graag!

  1. Huismerk cartridges vs. originele cartridges
  2. Foutmelding bij huismerk?
  3. Let op! Cartridges voor het juiste printertype

Huismerk cartridges vs. originele cartridges

Een huismerk cartridge is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele cartridges niet het geval is. De kwaliteit van huismerk inkt is exact hetzelfde als die van de originele cartridges. Nu vraag je je zich misschien af hoe dit kan, dat leggen we u graag even uit. 

Printerfabrikanten hebben patenten op hun eigen ontwikkelde inkt. Dat houdt in dat alternatieve partijen deze inkt niet exact na mogen maken. Hierdoor wordt de samenstelling van de inkt iets veranderd, waardoor het wel is toegestaan. Dat de inkt anders is samengesteld, zie je niet terug in de kwaliteit van de print. 

Wanneer inkt wordt geproduceerd, moet het voldoend aan een aantal voorwaarden. Dit worden ook wel ISO-normen genoemd. Alle PrintAbout huismerk inkt voldoet aan de ISO-normen. 

Grootste verschillen origineel en huismerk

√ Huismerk is goedkoper dan origineel
√ Huismerk cartridges bevatten meer inkt dan het origineel
√ Je hebt levenslange garantie op het huismerk

Krijg je een foutmelding bij jouw huismerk cartridges?

Het komt regelmatig voor dat de printer een foutmelding geeft wanneer je een huismerk cartridge hebt geïnstalleerd. Deze melding komt over het algemeen niet wanneer je een originele cartridge plaatst. Dit klopt, de printer geeft deze melding omdat de fabrikant liever heeft dat je de originele cartridge gebruikt. Deze melding kunt je gewoon negeren en wegklikken, de printer gaat normaliter niet kapot van het gebruik van een huismerk cartridge. 

Let op printertype

Niet elke huismerk cartridge kan in elke printer worden gebruikt. In een cartridge zit namelijk een chip en deze moet bekend zijn bij het specifieke printertype om gebruikt te kunnen worden. Op de verpakking van de huismerk cartridges kun je zien in welke printer de cartridge werkt. Ook kun je op onze website zien in welke printer de cartridges kunnen. Ook kun je bij jouw printer zien welke huismerk cartridge hierbij hoort. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste huismerk cartridge? Hier is een keuzehulp voor cartridges.

Het kan voorkomen dat de printer aangeeft dat de geplaatste huismerk cartridges leeg zijn en dat het geen originele cartridge is. Dit soort berichten kun je negeren. Wanneer je niet verder kunt printen kan het helpen als u de printer reset. In de handleiding van uw printer, zie je hoe je dit moet doen.

Heb je de cartridges gekocht en gebruikt waardoor ze leeg zijn? Dan kun je de lege cartridges inleveren in veel gevallen. Ben je benieuwd hoe het werkt als u cartridges inlevert? We vertellen het je graag!

Wil je meer informatie over verschillende type printers, het installeren of verbinden van je printer? Lees dan ook ons overige advies!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!