Printers

Een printer toevoegen in Windows 10 en macOS

Profielfoto Muriël28 januari 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Gebruik je jouw printer voor het eerst, of heb je een nieuwe laptop of MacBook gekocht? Dan moet je de printer eerst handmatig aan jouw apparaat toevoegen. In dit artikel lees je hoe je dat doet in Windows 10 en Apple macOS.

INHOUDSOPGAVE

Printer toevoegen in Windows 10

Windows 10 ondersteunt printers van vrijwel alle bekende merken, waaronder HP, Brother en Canon. Dit betekent dat je in de meeste gevallen geen aparte software hoeft te installeren.

Draadloze printer toevoegen

 1. Klik op de startknop van Windows links onderin het scherm.
 2. Klik op Instellingen (het tandwieltje).
 3. Ga naar Apparaten.
 4. Klik op Printers & scanners.

Kies voor een Printer of scanner toevoegen (of het +-teken). Het kan even duren voordat je printer in de lijst van beschikbare apparaten verschijnt. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Staat je printer er niet tussen? Kies dan voor De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst en volg de aanwijzingen op.

Kom je er niet uit? Lees dan ons artikel ‘HP printer problemen oplossen’.

USB-printer (met kabel) toevoegen

 1. Sluit de USB-kabel van je printer aan op een beschikbare USB-poort van je laptop of computer.
 2. Schakel de printer in.

Maakt de printer geen verbinding? Controleer dan of er software is meegeleverd of op de website van de fabrikant beschikbaar is. Haal de USB-kabel uit de USB-poort van je computer, installeer de software en probeer het opnieuw.

Nog geen succes? Volg dan de instructies voor het toevoegen van een draadloze printer hier boven.

Printer toevoegen in macOS

MacOS maakt in de meeste gevallen automatisch gebruik van AirPrint, het softwareprogramma van Apple, om de printer te verbinden. Soms wordt ook de software voor de printer automatisch gedownload. Installeer in ieder geval niet direct de software die bij de printer is geleverd of die beschikbaar is op de website van de fabrikant, tenzij daar na het doorlopen van de volgende stappen specifiek om wordt gevraagd.

Draadloze printer toevoegen

 1. Klik op het Apple-symbool links bovenaan je scherm.
 2. Klik naar Systeemvoorkeuren.
 3. Ga naar Printers en en scanners.

Klik op het +-teken onderaan de lijst met beschikbare apparaten om een nieuwe draadloze printer toe te voegen.

Volg de aanwijzingen op het scherm.

USB-printer toevoegen

 1. Sluit de printer met een USB-kabel van de printer aan op je MacBook of iMac. Als je Mac maar één USB-C-poort heeft, gebruik je een multipoortadapter.
 2. Schakel de printer in. De printer wordt in macOS automatisch gedetecteerd, waarna de benodigde software automatisch wordt gedownload.

Maakt de printer geen verbinding? Update dan de printersoftware. Ga naar Systeemvoorkeuren (zie ook Draadloze printer toevoegen hierboven), klik op Software-update en installeer de updates die worden weergegeven. Zo zorg je ervoor dat macOS de meest recente informatie over jouw printersoftware heeft.

Gebruik je een HP printer voor de eerste keer? Lees dan ons artikel ‘HP printer installeren’. Kijk ook eens bij onze andere artikelen of neem contact op met ons als je er niet uitkomt. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk