Printers

HP printer resetten

Profielfoto Muriël
4 februari 2021 - door Muriël

In dit artikel leest u alles wat u moet weten over het resetten van uw HP printer. Met een zogenaamde ‘harde reset’ kunt u problemen met uw printer vaak snel oplossen. Lees hier alles over het resetten van uw HP printer .

Harde reset HP printer

Als u regelmatig problemen ondervindt bij het afdrukken van uw documenten, dan kan het helpen om de printer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit wordt ook wel een ‘harde reset’ genoemd. Uw HP printer resetten kan op verschillende manieren, hoe het werkt op verschillende soorten HP printers, leest u hieronder.

 1. Als uw printer een touchscreen heeft, ga dan naar de instellingen (meestal weergegeven door een tandwieltje). Heeft uw printer geen touchscreen? Ga dan naar stap 4.
 2. Tik op Service.
 3. Kies voor Standaardwaarden herstellen. Druk op OK om uw keuze te bevestigen. De printer wordt nu opnieuw opgestart en teruggezet naar de instellingen die hij had toen u hem voor het eerst in gebruik nam.
 4. Als uw printer geen touchscreen heeft, volg dan de aanwijzingen op voor het resetten van een HP Deskjet printer, voor een HP Photosmart printer of een printer uit de HP Envy-serie.

Let op: zorg ervoor dat u altijd over de nieuwste printersoftware op uw computer beschikt. Soms kan een software-update uw probleem verhelpen. In ons artikel ‘Een printer toevoegen in Windows 10 of macOS’ leest u meer over het installeren van software-updates op uw computer of laptop. In ons artikel ‘HP printer problemen oplossen’ leest u andere opties die u kunt overwegen voordat u uw printer reset.

HP Deskjet 2540 resetten

Soms kan een HP Deskjet printer een onterecht foutbericht weergeven. Bijvoorbeeld als het probleem al is opgelost, zoals een tekort aan printpapier. Met een HP Deskjet 2540 reset kunt u dit foutbericht gemakkelijk verwijderen.

 1. Zet de printer aan. Wacht tot de printer klaar is met opstarten en geen geluid meer maakt.
 2. Verwijder de net- en stroomkabels uit de printer (zonder de printer uit te zetten).
 3. Wacht minstens een minuut.
 4. Steek alle stekkers weer in het apparaat.
 5. Zet de printer weer aan.

Uw HP Deskjet printer is nu naar de fabrieksinstellingen teruggezet.

HP Photosmart 5520 resetten

Om een printer uit de HP Photosmart-serie te resetten, bijvoorbeeld de HP Photosmart 5520, moet u de kabels en de cartridges verwijderen.

 1. Zet de printer aan.
 2. Open de printer en verwijder de cartridges.
 3. Verwijder de stroomkabel en eventuele andere kabels.
 4. Wacht 10 minuten.
 5. Sluit alle kabels weer aan en zet de printer aan.
 6. Open de printer en stop de cartridges terug.

Uw HP Photosmart printer is nu weer klaar voor gebruik.

HP Envy 4500 resetten

Om uw printer uit de HP Envy-serie te resetten volgt u de volgende stappen.

 1. Zet uw HP Envy printer uit.
 2. Verwijder de stroomkabel aan de achterkant.
 3. Wacht minstens 2 minuten.
 4. Sluit de stroomkabel weer aan en zet uw printer aan.
 5. Druk op de knop die oplicht (de zogenaamde resume-knop) en houd hem vast.
 6. Laat de knop los als de knop stopt met knipperen.

Er gaat nu een nieuwe lamp (de opstartlamp) branden. Dit betekent dat de printer succesvol naar de fabrieksinstellingen is teruggezet.

Resetten HP cartridges

Soms is een verstopte cartridge de reden dat u niet kunt printen. In ons artikel ‘De printkop van uw inkjetprinter reinigen’ leest u hoe u uw cartridge zelf eenvoudig schoonmaakt.

Niet gevonden wat u zoekt? Kijk dan eens bij onze andere artikelen of neem contact op met onze klantenservice. We helpen u graag!

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!